Diyarbakır'da medrese öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek

İTTİHADUL ULEMA'ya bağlı Diyarbakır İlim İrfan Medresesinde eğitim gören bayan öğrenciler, "Harçlığımız Gazze'ye" sloganıyla başlattıkları yardım çalışmasıyla topladıkları paraları Gazze'ye bağışladı.

Diyarbakır'da Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) bünyesinde İslami ilimler alanında eğitim veren İlim İrfan Medresesi öğrencileri, Filistin'deki Müslümanlara destek olabilmek amacıyla "Harçlığımız Gazze'ye" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Yürütülen yardım kampanyası kapsamında topladıkları parayı Umut Kervanı aracılığıyla Gazzeli Müslümanlara göndermeyi amaçlayan öğrenciler, yaptıkları çalışmayla ilgili açıklamada bulunurken "Müslümanları da boykot, yardım ve Gazze'yi asla gündemden düşürmemeye davet ediyoruz" ifadeleriyle birer mesaj paylaştılar.

Yapılan yardım çalışması hakkında İlim İrfan Medresesi öğrencileri adına konuşan öğrencilerden Kübra Kızrak, "İTTİHADUL ULEMA İlim İrfan Medresesi olarak 'Harçlığımız Gazze'ye' adlı bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımızın yardımıyla Gazze'deki kardeşlerimiz için para topladık. Bu yardımla aslında şunu ifade etmek istiyoruz. Biz boykot ve yardıma devam ediyoruz ve Müslümanları da boykot, yardım ve Gazze'yi asla gündemden düşürmemeye davet ediyoruz." dedi.

Mızrak, "Zalim zulmüne devam ettiği müddetçe mazlumun yanında olmak boynumuzun borcudur. Gazze'yi yeniden imar ve inşa etmek için başta medreseli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Müslümanları bu yardıma katılmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.