Göktaş: Peygamberlerin ruhlarını sevindirmek için Mescid-i Aksa'ya hakim olmamız lazım

Göktaş: Peygamberlerin ruhlarını sevindirmek için Mescid-i Aksa'ya hakim olmamız lazım

İTTİHADUL ULEMA tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Aksa Tufanı'nda Ulemanın Mesuliyeti" programında konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, tarih boyunca Yahudiler bütün Peygamberlere iftira attığını söyledi.

Peygamberlerin varisi olan alimlerin bugün olması gerektiği yerde olmadığının altını çizen Göktaş, Gazze İslam alimleri için bir ayna olduğunu söyledi.

Yahudilerin tarih boyunca bütün Peygamberlere iftira attığını söyleyen Göktaş, "Hazreti Musa'ya bile eziyet etmişlerdi. Hazreti Harun'a ne demişlerdi biliyor musunuz? Bugünkü Tevrat'ta yazılıyor. Hazreti Musa Tur Dağı'na çıktığında İsrailoğulları buzağa Hazreti Harun taptırdı dediler. Hazreti Süleyman'a Peygamber demediler, kahin dediler. Hazreti Davud'a iftira ettiler. Aklınıza ne kadar Peygamber geliyorsa, hepsine iftira ettiler. Onun için lanete uğradılar." dedi.

"Mescid-İ Aksa'ya Müslümanlar hakim olmalı"

Mescid-i Aksa'ya Müslümanalrın hakim olması gerektiğini dile getiren Göktaş, "Biz diyoruz ki şu anda sadece biz Mescid-i Aksa'yı, bizim ilk kıblemizi kurtarmak ve Miraç yolculuğunun güzergahını kurtarmak için değil. Orada yatmakta olan bütün Peygamberlerin ruhlarını sevindirmek için oralara biz varmalıyız. Oralar bizim olmalıdır. Çünkü biz hepsine yürekten iman ediyoruz. Bir tanesini içinden çıkarsak, Allah korusun imandan oluruz, kafir oluruz. Eğer Kudüs itibariyle mutlu olacaksa, oranın sadece yeryüzündeki Gazzeliler, Filistinliler değil, toprağın altında yatmakta olan o Peygamberleri de hoşnut etmek istiyorsak, mutlu etmek istiyorsak, oralara bizim bizlerin hakim olması lazımdır. Sadece bizim ilk kıblemizdir, İsra ve Miraç orada vuku buldu diye dersek, bu eksik olur, güçlü bir delil olmaz." diye konuştu.

"İslam uleması olması gereken yerde değil"

Gazze'nin İslam uleması için bir ayna olduğunu vurgulayan Göktaş, "İslam ulemasının mesuliyeti var. Bu ne kadar gerçekleşiyor? Gazze bize bir şey gösterdi. Gelin bir anket yapalım. Bugün dünyada Gazze için ayağa kalkanlar var. Dünyanın her yerinde özellikle Avrupa'da, Amerika'da ayağa kalkanlar var. Şimdi bir anket yapalım. Ulema bunun neresinde? İslam uleması Avrupa üniversitelerindeki üniversite hocalarının, eylemcilerin, aktivistlerin, siyasilerin neresinde? Aslında Gazze bize bir ayna tuttu. İslam uleması Peygamberden sonra onun yerini alması gerekirken, bugün nerelerde duruyor? Sadece kendimizi karalamak için değil, yerimizi almak için. Çünkü biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki kıyamete yakın kılıcıyla gönderilen Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın vekilleriyiz. Onun için bugün o yerde miyiz? Bir üniversite öğrencisi, bir üniversite profesörü, bir akademisyen, bir avukat veya bir siyasi ile kendimizi dünyada şöyle bir kıyaslayalım biz neredeyiz? Onun için lütfen bizim yerimiz bugünkü yer değildir. Biz buna inanıyoruz. Biz böyle bir yerde olmamamız gerekir. Peygamberin olmadığı yerde, Peygamberin görevini yapmak yerinde olması gerekiyor İslam alimleri. Onun için Gazze bizim asıl bir aynamız oldu. Biz İslam alimlerinin aynası oldu. Eğer, bir yerlerde değilsek, bir yerlere çıkmamız icap ediyor. Bugünkü yerimiz yer değil. Daha ciddi yerlere çıkmamız gerekiyor ama unutmayalım ki kendimiz çıkmalıyız. Başkaları çıkarırsa, onlar yine indirir. Başkalarının tayini ile başkalarının tesiriyle eğer bir yerlere gelirsek, aynı bizi oralara çıkaranlar, bizi yine oradan alaşağı edebilirler. Onun için biz nerelere nasıl geleceğimizi kendimiz özellikle öz sermayemizle, hormonlu bir şekilde değil, öz sermayemiz orada olmalıyız. Ulema nerede durması gerekiyorsa, nereye yükselmesi gerekiyorsa, orayı kendimize hedef edinmemiz gerekir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.