Mersin’de ‘Çadır Otogar’ açıldı

Mersin’de ‘Çadır Otogar’ açıldı

Mersin’de yeni açılan otogardaki işyerlerinin kira ücretlerini yüksek bulan firma sahipleri, alternatif olarak ‘Çadır Otogarı’nı açtılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve açılışı 28 Şubat tarihinde gerçekleştirilen yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde işyerlerinin kira ücretlerini yüksek gören firma sahipleri, eski otogar karşısında geçen günlerde açtıkları çadırları, dün zabıta ekipleri tarafından kaldırılmıştı.

Kira ücretlerini yüksek gören ve yeni otogara taşınmayacaklarını söyleyen firma sahipleri, kaldırılan çadırlarını bugün tekrar kurdular.  Açtıkları çadır önünde bir araya gelen firma sahipleri, burada bir basın açıklaması düzenledi.

Firma sahipleri adına konuşan, Yazıhane ve Minibüsçüler Derneği Başkanı Cumali Akpolat, “Yeni otogara gitmememizin tek nedeni, yüksek maliyetlere dayanan ve yüzde 600’lere, bin 200’lere varan bir kira artıştan dolayıdır. Sektörün temsilcileri olarak bu fiyatları kaldıramayacağımız için yeni otogara taşınmamız mümkün değildir.” dedi.

Akpolat, ayrıca, halkı ücretsiz olarak Tarsus Otogarı’na taşıyacaklarını ifade etti. Çadır Otogarının, kurban kesildikten sonra açılışı gerçekleştirildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.