Adliyesi personeline ‘Acil Durum Eğitimi’ verildi

Adliyesi personeline ‘Acil Durum Eğitimi’ verildi

Adana’da adliye personeline Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca 'Temel Acil Durum Eğitimi' verildi.

Adana’da adliye personeli arasından belirlenen Arama, Kurtarma ve Tahliye ile Yangınla Mücadele ekiplerine, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca 'Temel Acil Durum Eğitimi' verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından, adliyede meydana gelebilecek herhangi bir yangın, deprem, sel, yıldırım düşmesi, fırtına, sabotaj, patlama gibi acil durumlara karşı tedbir alınması ve sistematik bir müdahale yöntemi oluşturabilmek amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi. Bu kapsamında 'Acil Durum Eylem Planı' hazırlanırken, adliyede görev yapanlar arasından seçilen 110 personelden Arama, Kurtarma ve Tahliye ile Yangınla Mücadele ekibi oluşturulduğu kaydedildi.

Oluşturulan Adana Adliyesi Arama, Kurtarma ve Tahliye ile Yangınla Mücadele ekiplerine, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Amirliği tarafından, 4 gün boyunca gruplar halinde 'Temel Acil Durum Eğitimi' verildi.

Yangın ve afetlerde büyük kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor

Eğitim Şube Amiri Adem Cıncık tarafından verilen eğitimin açılışına Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile İtfaiye Şube Müdürü Tarık Öncel de katıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliye çalışanlarına verilen eğitimin acil durumlar açısından çok yararlı olduğunu söyledi. 4 ayrı binada hizmet veren Adana Adliyesi'nde yaşanılabilecek herhangi bir olumsuz olay karşısında eğitim alan personelin öncülük edeceğini belirten Yeldan, "Afet ve acil olaylarda arama, kurtarma, yangın, tahliye gibi durumları eğitim alan 110 arkadaşımız organize edecek. Böylece yangın, herhangi bir patlama veya deprem anında ilk anda yapılacak müdahale ile büyük kayıplar önlenecektir.” dedi.

Adliyede geniş çaplı bir tatbikat yapmayı düşündüklerini sözlerine ekleyen Yeldan, “Bu işin ciddiyeti ve önemini vatandaşlarımıza ve personelimize anlatmamız gerekiyor. Çünkü adliyemizde yaşanacak herhangi bir olumsuzluk, herkesi etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme provası yapıldı

İtfaiye Eğitim Şube Amiri Adem Cıncık ve Eğitmen Hasan Işık Acar, 4 gün boyunca 110 adliye personeline yangın çeşitleri, yangın söndürme yöntemleri, yangınları önleyici tedbirler, yangından korunma teknikleri, söndürücü maddelerin özellikleri ve yangın söndürme cihazları, arama, kurtarma, tahliye gibi konularda eğitim verdi.

Eğitim sırasında katılımcılar, merak ettiklerini sorup bilgi aldı. Sunum bilgilendirmesinin ardından, tüm katılımcılara söndürücü maddelerin etkin ve doğru kullanımı uygulamaları olarak gösterildi. Eğitimde, mutfak tüpünde çıkan yangının, yangın söndürme tüpü ve ıslatılmış büyük bez parçasıyla nasıl söndürüleceği ile acil durumlarda yürüyemeyecek durumda olan kişilerin nasıl taşınması ve kurtarılması gibi uygulamalar yapıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.