Ahlat’ta Osmanlıca Kursiyerlerine sertifikaları verildi

Ahlat’ta Osmanlıca Kursiyerlerine sertifikaları verildi

Bitlisin Ahlat ilçesinde Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan 143 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bitlis- Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı organizasyonu ile Ahlat kaymakamlığının koordinasyonunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan 143 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika dağıtım töreninde ilk olarak Osmanlıca birinci seviye ve ikinci seviye kurslarıyla ilgili video sunumu ile Hayrat Vakfı’nın çalışmalarının anlatıldığı video sunumu izletildi.

Sinevizyon sunumunun ardından açılış konuşmasını yapan Hayrat Vakfı Bitlis Temsilcisi İsmail H. Pütgül toplumun bilinçaltına Osmanlıca’nın zor bir dil olduğu olgusunun yerleştirildiğini bundan dolayı Osmanlıcanın öğretilmesinde zorluk yaşandığına vurgu yaptı.

Kur’an-ı Kerimi bilen birine Osmanlıcayı 1-2 derste öğretebildiklerini belirten Pütgül, Osmanlıca’nın niçin öğrenilmesi gerektiği hususunda da açıklamalarda bulundu.

Pütgül, “Neden Osmanlıca öğrenmeyelim? Sadece Süleymaniye kütüphanesinde 190 bin cilt Osmanlıca kitap var. Bu bizim milli hafızamız ve milli kültürümüzdür. Biz bunlarla ilerleyeceğiz. İstikbal köklerdedir. Başbakanlık arşivlerinde ki belgeler ve kitapları bir yere dizmek istesek 200 kilometrelik bir raf gerekir. Bunlar bize şanlı ecdadımızın bıraktığı mirastır. Bu mirasın anahtarı ise Osmanlıcadır.’’ dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, güzel bir organizasyon için bir araya geldiklerini ifade ederek toplum olarak Batıya bakmakla batılı olamadıklarını ve bunun topluma çok şey kaybettirdiğini söyledi.

Tekbıyıkoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Şuan 143 tane sertifika hak eden kursiyerler var. Onlara da alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben bu işi burada önemsedim. Oldukça iyi bir katılım oldu. Yeniden Osmanlıca Hareketi’nin belki en iyi adresi Ahlat’tır. Çünkü burası medeniyetimiz ilk adresi, ilk başkenti, ilk eserlerini verdiği yerdir. Eski dilde yazılan binlerce eserimiz var. Bunların çok az kısmı okundu. İnşallah bunları hep beraber bizler okuruz. Bütün kursiyer arkadaşlarıma, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Osmanlıca Kursunda derece alan kursiyerlere sertifikaları ve hediyelerini Kaymakam Tekbıyıkoğlu verirken, başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan diğer kursiyerlerin sertifikaları da protokol üyeleri tarafından takdim edildi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.