Aile Sosyal Destek Programı’nın çalışmaları değerlendirildi
Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere ASDEP personelleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere ASDEP personelleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Diyarbakır’da Aile Sosyal Destek Programı kapsamındaki hane ziyaretlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, birey, aile ve toplumu hizmet odağına alarak çok geniş bir yelpazede temel ihtiyaçlarını kendi başına karşılamakta yeterli olamayan; özel ilgi gösterilmesi gerekenlere kamu hizmetini sunduklarını belirtti.
Toplumsal değişimin etkilerine de değinen Açar, “Sosyal bilimlerle uğraşanların bilimsel açıklamaları toplumsal değişim, ulusal kalkınma, gelişme, modernleşme, postmodernizm, postendüstriyalizm adlarıyla adlandırılan toplum içi ve toplumlar arası ilişkiler üzerinedir. Bu bize toplumsal değişmeyi ifade eder; toplumun kültürünün, yapısının ve toplumsal davranışlarının zaman içinde farklılaşmasıdır. Toplumsal yapıdaki farklılaşmadır. Toplumsal değişme bir toplumun yapısında, kurumlarında ya da kurumların birbiriyle olan ilişkilerinde meydana gelen değişmelerdir.” ifadelerini kullandı.
Hizmetlerinin odağı olan toplumun durağan bir yapıda olmadığı, sürekli bir değişim özelliği gösterdiğini belirten Açar, “Onun için bizim de sürekli bir gelişim içinde olmamız gerekir. Bunu yapamadığımızda toplumun ihtiyaç ve taleplerine cevap veremeyiz. Bu bilinç ve yaklaşımla toplumumuza nitelikli, daha etkin ve hızlı bir hizmeti sunmak amacındayız. Başından beri bu hizmeti yüksek bir heyecanla en iyi şekilde yürütme çabasında olduk.” diye konuştu.
134 bin hane ziyaret edilerek 804 bin kişiye ulaşıldı
Toplumsal gelişmenin toplumda ekonomik büyümeyle birlikte kültürel ve sosyal alandaki ilerleme ile ortaya çıkan durum olduğunu ifade eden Açar, toplumsal gelişmenin ögeleri hakkında çalışanlara bilgi verdi.
Toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmalarını vatandaşın ayağına götüren Aile Sosyal Destek programı (ASDEP) ile Diyarbakır’da 134 bin hane ziyaretiyle 804 bin kişiye ulaşılarak kamuya ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirme ve rehberlik yapıldığı belirtildi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.