Amedi Kaymakamı Mayi: PKK ile Türkiye arasındaki çatışmalar nedeniyle 201 köy boşaltıldı

Amedi Kaymakamı Mayi: PKK ile Türkiye arasındaki çatışmalar nedeniyle 201 köy boşaltıldı

Amedi Kaymakamı Warşin Mayi, TSK ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle Amedi ilçesine bağlı 201 köyün boşaltıldığını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Duhok kenti Amedi ilçesinin kaymakamı Warşin Mayi, Türkiye ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle köylere yeterli hizmet yapılamadığını belirtti.

Warşin Mayi, "Bölgede yaşanan çatışmalara rağmen Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Amedi sınırları içerisinde çeşitli projeleri hayata geçirmek için çaba gösteriyor." dedi.

Bölgede yaşanan çatışmaların hayatı zorlaştırdığını belirten Mayi, Amedi ilçesine bağlı 356 köyden 201'inin boşaltıldığını açıkladı.

Amediye'nin turizm bölge olduğuna dikkat çeken Mayi, "Eğer çatışma olmasaydı birçok proje hayata geçirilecekti. Ancak ne PKK ne de Türkiye buna izin vermiyor!" şeklinde konuştu.

Amedîye Kaymakamı, hükümetin turistik ve tarım projeleri için bütçe ayırdığını ancak çatışmalar nedeniyle projelerin askıya alındığını belirterek çatışmaların sivil alanlardan uzaklaştırılması ve kaosun artık son bulmasını istedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.