Annelik karşılığı bulunamayan tek meslektir

Annelik karşılığı bulunamayan tek meslektir

Anneliğin dünyanın en eski mesleği olduğunu ancak toplumda meslek olarak kabul görülmediğini belirten HÜDA PAR Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, "Annelik karşılığı bulunamayan tek meslektir" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un sadece çalışan annelere destek verileceği hususunda yaptığı açıklamaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, anneliğin dünyanın en eski mesleği olduğunu ancak toplum tarafından böyle görülmediğini ve anneliğin karşılığı bulunamayan tek meslek olduğunu söyledi.

"Anneler çocuklarının gelişiminin her merhalesini gözlemlemelidir"

Yarar, "Ev hanımlarının yaptığı işe değer biçilemez. Ev hanımlarına hak ettikleri değer verilmelidir. Şayet bu değer verilmez ise yaşayacağımız kayıp çok büyük olur. Ev hanımları hem çocuk yetiştirip hem de aile bütçesine katkıda bulunarak iktisat ve kanaati en güzel şekilde yaparlar. Çocuklar, gelişimlerinin her merhalesinde aileleri ve özellikle anneleri tarafından gözetilmelidirler." diye konuştu.

"Ev kadını ailesini ve çocuklarını sahiplendiği için toplumun geleceğine yatırım yapmış oluyor"

Anne haricinde çocuk yetiştirip gelecek nesilleri hazırlamak gibi değerli bir görevi başka birinin üstlenmesinin mümkün olamayacağını söyleyen Yarar, "Kadının çalışması ile ilgili kavramların yeniden ele alınması gerekir. Ev hanımlığı da diğer meslekler kapsamında değerlendirilmelidir. Çünkü ev hanımları neredeyse hiç dinlenmeden çalışıyorlar. Buna rağmen işsiz gözüyle bakılıyor. Oysaki ev hanımlığı küçümsenecek bir iş değildir, aksine kültürel ve ekonomik açıdan diğer bütün mesleklerden çok daha önemlidir. Toplumsal açıdan baktığımız zaman, ailenin korunması, çocukların yetiştirilmesi toplumun geleceğinin inşa edilmesi açısından ev hanımları çok değerli bir iş yapmış oluyorlar. Bu nedenle bu işi yapanlara, yani ev hanımlarına ücretlerinin verilmesi, emeklerinin karşılığının ödenmesi, maaş bağlanması gerekir. Sonuçta ev kadını ailesini ve çocuklarını sahiplendiği için toplumun geleceğine yatırım yapmış oluyorlar." şeklinde konuştu.

"Hanımlara bir hak veya imkân verilecekse annelik gibi ulvi görev ifa eden ev hanımları unutulmamalılar"

"Bazı projeler, daha fazla para, daha lüks bir yaşam düşüncesiyle kadınları iş alanlarına çekiyor." diyen Yarar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Küresel emperyalizmin getirmiş olduğu popüler kültür ne yazık ki kadınları kullanıyor. Kapitalistlerin menfaat çarkları dönsün düşüncesiyle çalışma hayatının albenisi verilip kadınlar evlerinden çıkartılıyor, aile ortamından, çocuklarından uzaklaştırılıyorlar. Bugün en çok ihtiyacımız olan şey; geleceğimizi emanet edeceğimiz bilinçli, imanlı, ailesine bağlı nesillerdir. Hayatımızın her alanına materyalist bir düşünce, materyalist verilere şartlanmış kafalar hâkim olmaya çalışırken, ailelerin bunlardan etkilenmemesi mümkün değildir. Kadınlar ve özellikle çocukların aile ortamından uzaklaştırılarak ferdiyetçi bir toplum inşa etme çabası var. Oysaki insan için iktisadi hayattan daha önemli ve paha biçilemez değerler vardır. Çalışan annelere 650 TL destek vereceklerini açıklayan Bakan, bunu tekrar gözden geçirmelidir. Ailenin kutsallığına, ailenin bütünlüğüne zarar verecek, kadını evinden koparacak, çocukların anne sevgisi ve şefkatinden yoksun büyümesine sebebiyet verecek projeler kadını daha mutlu etmeyecek ve ileriye taşımayacaktır. Kendilerine çağdaş kadın rolünü biçen anneler ne yazık ki anneliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunun bilincinde değillerdir. Sonuç olarak demem o ki; hanımlara bir hak veya imkân verilecekse şayet, kesinlikle annelik gibi ulvi görevlerin ifasıyla meşgul olan ev hanımları unutulmamalılar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.