Arınç: “Özgecan'ın uğradığı vahşete Yasin Börü de maruz kaldı”
Partisinin Bursa İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, canavar hisle işlenmiş cinayetlerin, sadece kadınlara karşı olmadığını belirterek, 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır'da Yasin Börü’nün de vahşice katledildiğini
Katıldığı Ak Parti Bursa İl Kadın Kolları Olağan Kongresinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Son yıllarda sadece Özgecan Aslan ile sınırlı olmayan acı olaylar yaşandığını, kadına karşı şiddetin devam ettiğini, bunların kimi zaman cinayetlere, işkencelere vardığını belirterek, “Bir erkeğin, annesinin, eşinin, kız kardeşinin de bir kadın olduğunu unutmaması gerekiyor. Eşim, annem, çocuğum, torunum olan bir kadına, nasıl bir fiske vurabilirim, nasıl onun gözyaşının akmasını isteyebilirim, nasıl onun üzüntü çekmesini kabul edebilirim? Bunlar, insani hususlardır, ama insani hasletten yoksun olan vahşi yaratıklar, caniler, gaddar insanlar, bu acıları bize yaşatabiliyor. O yüzden Özgecan ve onun gibi hanım kardeşlerimiz, kızlarımız, evlatlarımız, bu acılar sonucu hayatını kaybetmişse, onlara Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerinin acılarını paylaşıyorum. Tüm kadınların bu acı karşısında sabrının artmasını diliyorum. Bu cinayetlerin son bulmasını istiyorum.” İfadelerini kullandı.
“Özgecan'ın uğradığı vahşete, Diyarbakır 'da Yasin Börü maruz kaldı”
Canavar hisle işlenmiş cinayetlerin, sadece kadınlara karşı olmadığına dikkat çeken Arınç, “Mesela 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır 'da, Şırnak 'ta, Yüksekova'da, başka bir yerde ölümler oldu. Mesela Özgecan'ın uğradığı vahşete, Diyarbakır 'da Yasin Börü maalesef maruz kaldı. Üçüncü kattan atıldı, üzerinden arabayla geçildi, başı taşla ezildi. Çok şükür bu cinayeti işleyen 27 alçak, şu anda tutuklu bulunuyor ve haklarında dava da açıldı. Yine unutmayın, Yasin Börü cinayetini işleyen o erkek kılıklı canilere 'öldürün' talimatını veren de bir kadındı. İşin acılığı bu noktadadır. Vahşet, kadın-erkek fark etmiyor. Bütün mesele, bu cinayeti işleyebilecek bir ortamı, düşünceyi nasıl bulabiliyorlar, ona hayret ediyorum. Bir çocuktan bir vahşi katil çıkaranın ne olduğunu sorgulamak gerekir. Nerede hata yapıldığını, bu cinayetlerin işlenmemesi için ne gibi önlemler alınması konuları üzerinde, ciddi bir şekilde kafa yoruyoruz.” şeklinde konuştu.
“Maddi refah iyi ama, gençlik kötü yollarda”
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisine uyuşturucuyla mücadele görevini verdiğini, bununla ilgili 8 bakanlığın ortak bir çalışma yürüttüğünü anlatan Arınç, “Çocuklarımız neredeyse 11-12 yaşından sonra uyuşturucuyla tanışmayla başladı. Sigara yaşı 8-9, alkol 12-13'lere kadar indi. En büyük köprüleri, barajları yapıyor, milli geliri artırıyor, enflasyonu düşürüyorum. Bunların hepsi çok güzel, maddi refah ile ilgili konular ama, bu ülkede gençlik, nasıl kötü yollara gidebilir, kadın cinayetleri nasıl artabilir, bunları da düşünmem lazım. Başbakanımız bize talimat verdi. Ben de 8 bakanlığımızın koordinasyonunu yaptım. Şuramızı topladık, acil eylem planımızı ortaya koyduk ve hamdolsun Kasım’ın başından bu yana üç aylık çalışmayı gözden geçirdik ki, çok iyi sonuçlar alıyoruz. Demek ki uyuşturucuyla mücadeleye karşı aldığımız tedbirler gibi, kadına yönelik şiddetler konusunda da psikolojik, pedagojik açıdan bakanlıklarımıza düşen görevler bakımından yeni bazı şeyler yapmamız lazım.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.