Bakan Kurum'dan atık toplayanlarla ilgili açıklama

Bakan Kurum'dan atık toplayanlarla ilgili açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya mecralarında yer alan atık toplama tesislerinin kapatılma sürecinin Sıfır Atık Projesi ile başladığı iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde Bakan Kurum, bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya mecralarında yer alan atık toplama tesislerinin kapatılması sürecinin Sıfır Atık Projesi ile başladığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi. Kurum, yapılan denetimlerin atık toplayanlara yönelik değil, Tehlikesiz Atık Toplama Belgesi (TAT) almış olmasına rağmen belediyeden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almamış tesislere yönelik olduğunu duyurdu.

Geçen günlerde İstanbul Valiliği, ilçe belediyeleri ve İl Müdürlüğü tarafından, izinsiz atık toplama ve ayırma faaliyetlerine ilişkin rutin denetimler yapıldığını belirten Kurum, "Her şeyden evvel bilinmelidir ki atık toplayan kardeşlerimiz, Sıfır Atık Hareketine tam destek veren, yeşil ekonomimize en büyük katkıyı sunan emekçi kardeşlerimizdir. Söz konusu denetimler atık toplayan kardeşlerimize yönelik değil Tehlikesiz Atık Toplama Belgesi (TAT) almış olmasına rağmen, ilgili belediyeden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almamış tesislere yöneliktir." ifadelerini kullandı.

“Sıfır Atık Projesi Türkiye'nin en büyük çevre hareketidir”

TAT Belgesi olsa dahi İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almayan, yani kaçak çalışan işletmeleri kapatma sorumluluğunun belediyelerde olduğunu aktaran Kurum, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz de yasal firmaları desteklemek, haksız kazanca mani olmak için bu işletmelerin kapatılması yönünde işlem yapmışlardır. Bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya mecralarında yer aldığı gibi kapatma sürecinin Sıfır Atık Projesi ile başladığına dair iddia gerçek dışıdır, asla doğru değildir. Zira Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi Türkiye'nin en büyük çevre hareketidir. Sıfır Atık, geri dönüşüm demektir, geri kazanım demektir. Bu hareket, israfı önlemek, kaynaklarımızı verimli kullanmak demektir. Bugün dünyanın birçok uluslararası kuruluşundan ödül alan Sıfır Atık Hareketi; 2053 net sıfır emisyon hedefimizin ve Yeşil Kalkınma Modelimizin en kıymetli adımıdır.

Gece gündüz demeden alın teri dökerek hem ekmeklerini helal yoldan kazanan hem de ülkesine katkı sunan atık toplayan kardeşlerimizle aramıza hiçbir grubun girmesine bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da asla etmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de hep birlikte, daha temiz bir çevre, daha güzel bir ülke için çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.