Bakan Yılmaz: Tekstilkent Projesi’ni hayata geçiriyoruz

Bakan Yılmaz: Tekstilkent Projesi’ni hayata geçiriyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de Tekstilkent projesini hayata geçireceklerini belirterek, “ Proje kapsamında, 5 atölye inşa edileceğini ve projenin tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde yaklaşık olarak bin kişinin istihdam edilebileceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Fırat Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje desteği ile Bingöl’de Tekstilkent Projesi’ni hayata geçiriyoruz.” dedi.

“Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile Bingöl’de Tekstilkent Projesi’ni hayata geçiriyoruz”

Yeni Teşvik sistemiyle özellikle tekstil gibi emek yoğun sektörlerde, Bingöl’ünde içinde bulunduğu 6. Bölge illerine tanınan destek avantajları ve çözüm sürecinin yarattığı olumlu hava sayesinde bölgeye yatırımcıların ilgisinin artış gösterdiğini belirten Bakan Yılmaz,  “Bingöl’ün genç nüfusu ve ekonomisi emek yoğun sektörler için önemli bir potansiyele sahip, bu sebeple yatırımcının daha düşük sabit maliyetle gelip yatırımını yapabileceği, uygun fiziki koşulları sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Tekstil ve konfeksiyon sektörü de bunlardan bir tanesi, bunun için saha belirleyip, altyapı hazırlayıp tekstil ve konfeksiyon firmalarını daha fazla üretime ve istihdama yönlendirmeyi planlıyoruz, işte bu amaçla Fırat Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje desteği ile Bingöl’de Tekstilkent Projesi’ni hayata geçiriyoruz.” dedi.

“Tekstil atölyeleri yapılarak yatırımcılara kiraya verilecek”

Tekstilkent Projesi’nin Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce ortaklaşa gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Tabi bu işleri hemen uygulayabilmemiz kolay olmuyor. Önce uygulayabileceğimiz yeri, tespit etmemiz gerekiyor, sonra ilgili kurumlarımızca talepler, yazışmalar, değerlendirmeler vs. işler gerçekleştiriliyor. Çok şükür 2013 yılında başlattığımız bu girişimlerimiz netice verdi. Proje kapsamında Bingöl Merkez Çayboyu Köyü Mevkiinde tekstil atölyeleri yapılarak yatırımcılara kiraya verilecek.”ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık bin kişi istihdam edilebilecek”

Yılmaz, yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda, 2 tanesi bin 600 metre karelik, 3 tanesi ise bin metre karelik olacak şekilde toplam 5 atölye inşa edileceğini ve projenin tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde yaklaşık bin kişinin istihdam edilebileceğini söyledi.

Yılmaz,  geçtiğimiz hafta,  Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Başkanlığında, Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan ve FKA Bingöl yatırım destek ofisi personelinin katılımıyla Bingöl Tekstilkent Projesinin koordinasyon toplantısının yapıldığını ve proje sürecinin de böylece başlamış olduğunu söyledi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.