Batman'da "2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları" toplantısı yapıldı

Batman'da "2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları" toplantısı yapıldı

Türkiye'nin "2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları" kapsamında DİKA, "On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları Paydaş Toplantıları'na Batman'da devam ediyor.

Kalkınma Bakanlığının desteleri, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından başlatılan ve kamu kuruluşları ile STK'ların katkılarıyla hazırlanan "On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları Paydaş Toplantıları" Mardin'den sonra Batman'da devam etti.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Vekili Şevket Ertuğ Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, özellikle gençlerin ve kadınların ekonomide söz sahibi, kalkınmada baş aktör olmalarını istediklerini belirtti.

Yapılan çalışmanın gün boyu süreceğini belirterek çalışma hakkında bilgi veren Altındağ, "3 aşamalı bir çalışmamız olacak. Önce genel bir çalışma yapacağız. Sonra gençlerimiz ile kadınlarımızla ayrı ayrı bu çalıştayı düzenleyeceğiz. Bölgemizin en büyük avantajı genç nüfus. Gençlerin artık hem ekonomide hem de otoritede söz sahibi olmasını istiyoruz. Kadınlarımızın da kalkınmanın en önemli hamlesi ve aktörü olmasını istiyoruz. Bu anlamda bakanlığımız da özellikle yereldeki potansiyeli öğrenmek ve bu konuda 11 katma planında da model bulmaya çalışıyor." dedi.

Ankette 17 maddelerini olduğunu hatırlatan Altındağ, "Sağlıktan turizme ve tarımdan kırsal kalkınmaya kadar 17 maddenin içinde biz bunları sizin görüşlerinize sunacağız. Öncelik olarak Batman'da ve bölgemizde hangisi önümüzdeki 5 yılda çalışılabilmeli ve bunları hangi modelle çalışmamız gerektiği noktasında politikaları sizden alacağız. Burada çıkan sonuçları da 21 Şubat Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Çıkacak sonuçlar önemli çünkü önümüzdeki 5 yılın bir rotasını çizmiş olacağız. 4 ilin çalışmalarını Ankara'da anlatacağız." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da niteliksizlik problemi var"

Türkiye'deki genel problemleriyle beraber Batman'daki yerel dinamiklerin istek ve taleplerinin önemli olduğunu söyleyen Deniz, "Her ilin kendine göre farklı stratejileri olabilir. Ben kendi açımdan baktığım zaman birinci sırada eğitim diyorum. Nitelikli eğitim olmadan bu stratejide başarılı olmak mümkün değildir. Sadece eğitim tek başına yeterli değildir. Eğitimi özellikle meslek liselerinde diploma veriyoruz ama maalesef niteliği tam veremiyoruz. Mesleksizlik var. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da niteliksizlik problemi var. Temel sıkıntılarımızdan bir tanesi budur. Biz bunu hep beraber ülke olarak da il olarak da çözmek zorundayız. Mesleki liselerimizi tekrar gözden geçirip orada mezun olan gençlerimizin bir meslek mensubu olarak mezun etmek zorundayız. Bu kalkınma planın temel özelliklerinden bir tanesi de rekabetçi bir anlayışla planlamak lazımdır. Rekabet edebilmek lazım dünyada acımasız bir rekabet sistemi var. Eğer maliyet düşürülüp niteliğini artırılmasa rekabet edilmiyor. Kimse kimseye de acımıyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından anket çalışmasına geçildi. Gün boyu devam edecek olan toplantıda, "Kadınlara Yönelik Yerel Paydaş Toplantısı" ile "Gençlere Yönelik Yerel Paydaş Toplantısı'nın yapılacağı belirtildi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.