Abdulhakim SONKAYA

Abdulhakim SONKAYA

Belediyelere Toprak Hat Bağlanmalı

Topraklama; elektrik ile çalışan cihazların olası bir elektrik kaçağı tehlikesine karşı alınan hayati bir önlemdir.

Topraklama, kaçak elektriğin bir iletkenle toprağa verilmesini sağlayan basit bir sistemdir.

İnsan hayatını ve cihazların kullanım ömrünü riske atmamak için elektrik kaçağı riskine karşı topraklama kesinlikle yapılmalıdır.

Böylece cihazda oluşabilecek fazla elektrik yükü toprağa verilecek ve cihaza dokunan kişilerin hayati tehlikesi ortadan kalkmış olacaktır.

Topraklama kanuni bir zorunluluktur, hayati tehlikesi olduğu için bir lüks değil yükümlülüktür. Fakat gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde bu konuya çok az özen gösterilmekte, gerekli denetimler yapılmamaktadır.

Hak Teâlâ insanı topraktan yaratmıştır. Onun ruhu ve izzeti göktendir. Ama toprak hattı yere bağlıdır. Bu şekilde insan, bu yönünü hatırlayarak fazladan enerjiyi toprağa versin.

İnsan, güç ve imkân elde edince toprak hattını unutur. Bu nedenle adeta ona dokunan çarpılıyor. Hem kendisine hem de etrafına zarar oluyor.

İnsanların ölünce gömüldükleri mezara “türbe” denir. Oysa türbe türaptan gelir. Türap, topraktır. Yani aslında türbeler birer toprak hattıdır. Topraklamadır. İnsan oraya bakarak enerjisini doğru bir şekilde kullansın diye mezara türbe adı verilmiştir.

Türbe, topraktır ve iyi bir toprak hattıdır. İnsan oraya baktıkça hayır yapar, bu da onu kötü enerjiden kurtarır. Çarpmaktan ve çarpılmaktan emin olur. Ama bu topraklamanın farkında olmayanlar, çokluk yarışı içine girer. Öyle ki kabirlere kadar gelir yine de bu huylarından vaz geçmezler(Tekasür1-2) neden? Çünkü bunların topraklama hattı yoktur.

İnsan, toprak hattını ihmal etti mi ya çarpar ya da çarpılır. İkisi de vebaldir. Sonra bu, onun mezarının-türbesinin soğuk ve karanlık olmasına sebep olur.

Toprak hattı, hem insanın kendisini hem de çevresini korur. Toprak hattı olmayan aletlerin hem ömrü daha kısadır hem de tehlikeye sebep olabilirler. Bereketli ömür, sağlıklı ve fonksiyonel bir işleyiş için toprak hattı şart…

Toprak hattı enerjinin olduğu her yerde olmalıdır. Ama imkân ve yetkilerin fazla olduğu her yerde toprak hattı mutlaka olmalıdır. Bu hatla fazla enerji toprağa/türbeye aktarılsın. Böylece insanın ruhu sağlıklı ve dingin olsun. Öfke, tamah gider. Enerji doğru ve sağlıklı bir şekilde kullanılmış olur.

Bu seçimlerin en büyük vaadi bu olmalıdır,

“Ey ahali! Belediyelere ve bilumum devlet dairlerine toprak hattı çekiyoruz. Artık kimse o kötü enerjiyle baş başa kalmayacak. Yetkili ve görevli zevat ahaliye büyük bir şefkat ve hürmetle yaklaşacak. Eldeki imkânlara tamah etmeyecekler. Enerjiyi kendi çıkarları için kullanmayacaklar.”

Toprak hat en büyük çıkardır. Herkesin bundan çıkarı vardır.

Evet, yönetim yetkisi, yönetim imkânları sahiplerinde bir enerji oluşturur. Bunun toprak hattıyla güvenli bir şekilde toprağa verilmesi gerekir. Hayır, infak, adalet, vicdan, takva hepsi toprak hattına gider.

Toprak hattından verilen enerji toprağın içinde kaybolmaz. Türbeye hayat verir. İnsanlar türbeye giderken bir bakmışlar türbenin içi sıcak ve aydınlıktır.

Aksi takdirde…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.