“Bingöl Devlet Hastanesi yeni binası bir an evvel hizmete açılmalı"
BİN-HASAD tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılından bu yana devam eden devlet hastanesinin bir an önce hizmete açılması gerektiği belirtildi.
Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği (BİN-HASAD) Başkanı Mehdin Değişman, Bingöl Devlet Hastanesi yeni binasının bir an evvel hizmete açılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, mevcut hastanenin fiziki yetersizliğinden dolayı ihtiyaca cevap vermediğine dikkat çekti.
Değişman, yaptığı basın açıklamasında, yapımına 2010 yılında başlanan yeni hastane binasının bir an önce hizmete girmesinin Bingöl kamuoyunun en önde gelen beklentileri arasında ilk sırada yer aldığını ifade ederek, mevcut hastane binasının talebe cevap veremez duruma geldiğini söyledi.
“Olağanüstü olaylarda acil servis fiziki olarak yetersiz kalıyor”
Değişman, 1 Ağustos Pazar günü Çevre Yolu’nda meydana gelen menfur saldırıda Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan yaralılara doktorlar ve personel tarafından en hızlı şekilde müdahale edildiğini ancak hastanenin fiziki yetersizliğinin bir kez daha görüldüğünü belirtti.
“Sağlık çalışanlarının iyi niyet ve üstün gayretlerine rağmen Bingöl Devlet Hastanesi’nin Acil Birimi fiziki olarak yetersiz kalmıştır.” diyen Değişman, şunları ifade etti:
“İlimizde Devlet Hastanesi haricinde bu tür olağanüstü olaylar karşısında hizmet verebilecek başka bir hastanenin olmaması nedeniyle uzun zamandır hizmete açılması beklenen hastanenin bir an önce hizmete açılması ya da en azından acil polikliniğin hizmete sunulması için yetkili kurumların, mülki amirlerin ve sağlık idarecilerinin topyekûn bir şekilde el ve gönül birliği yaparak ilimize bu hizmeti sunmaları önem arz etmektedir.”
“Yeni hastane açılarak çevre illere yapılan sevkler asgari düzeye düşürülmeli”
Bingöl için yeni hastanenin hizmete açılmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Değişman, “Yeni hastanenin en kısa zamanda hizmet vermesinin sağlanması, varsa eksikliklerinin giderilmesi büyük önem taşımaktadır. Şöyle ki; BİN-HASAD olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde 2015 yılında yaklaşık olarak 20 bin, 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde de 11 bin civarında hastanın çevre illere sevk edildiği tespit edilmiştir. Çevre illere yapılan sevklerin önüne geçilmesi, sevk edilen hasta ve hasta yakınlarının maddi ve manevi zararlarının önlenmesi, sağlık hizmetlerinin kalite standartlarında sunulması, hastaların yerinde ve zamanında hizmet almalarının önünün açılması sağlanmalıdır.” dedi. (Nihat Kanat- İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.