Bingöl’deki geçici işçiler sürelerinin uzatılmasını istedi

Bingöl’deki geçici işçiler sürelerinin uzatılmasını istedi

Elazığ Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Bingöl fidanlık şefliğinde çalışan 67 geçici işçi, birkaç gün sonra işlerine son verileceğini belirterek, yetkililerden iş sürelerinin uzatılmasını istedi.

Bingöl’de Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çalışan geçici işçiler, çalışma sürelerinin uzatılmasını istedi.

Elazığ Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Bingöl Fidanlık Şefliğinde Toplum yararına 9 aylık süre ile çalıştırılan 67 işçi, işi öğrendiklerini, Bingöl’ü bölgeye fidanlık üreten bir merkez konumuna getirdiklerini ve işe devam etmek istediklerini söyledi.

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında çalışan işçiler, 9 aydır Elazığ Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Bingöl fidanlık şefliğinde çalıştıklarını ve birkaç gün sonra işlerine son verileceğini söyleyen 67 işçi, burada binlerce ve çeşit çeşit fidan yetiştirip çevre illere gönderdik. Bu kış ayında da gördünüz gibi çalışmaya devam ediyoruz. Hepimizin ailesi var. Kış ortası işten çıkarılırsak mağdur oluruz. İş sürelerimizin uzatılmasını istiyoruz.” diyerek yetkililerden yardım istedi.

“Kış ortasında işsiz kalıp, mağdur olmak istemiyoruz”

1 yıldır faaliyette olan ve Kadran yolu üzerinde bulunan Fidanlık Şefliğinde çalıştıklarını ifade eden işçilerden Mahmut Bakış, Kış mevsiminde olduklarını, çalışan bütün işçilerin işi hak ettiğini ve çalışmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek, “İşimize devam etmek istiyoruz.” dedi.

“Binlerce fidan üreterek çevre illere gönderdik”

Bakış konuşmasına şöyle devam etti: “Biz buraya gelmeden önce burası enkaz görünümündeydi. 1 yaşında 100 bin ceviz ağacını üreterek çevre illere biz gönderdik. 9 ayda yaklaşık olarak 500 bin çam, sarıçam, karaçam, saksılama, sedir üretimi gerçekleştirdik. 10 bin ceviz aşılaması yapıp fidanlığımıza diktik. Büyüdükten sonra çevre illere göndereceğiz.”

“Yeni dönemde 250 bin fidan dikimi yapılacak”

Ürettikleri fidanları Van, Batman, Hakkâri’ye gönderdiklerini söyleyen Bakış, “Oralarda ekimi yapıldı. Mavi ladin üretimimiz var. Yeni dönemde 250 bin fidan dikimi yapılacak. Bakanımız seçimden önce bizleri ziyaret edip çalışmalarımıza şahit oldu ve işimiz uzatıldı. Bölgede alınan fidanlık işçilerinin hiçbiri bizim kadar üretim yapamadı. Burada iş var. Emek verdik. İşi öğrendik. Emeğimizin devamı için işin uzatılmasını istiyoruz. Yetkililerden gelip çalışmalarımızı da yerinde görmelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bölgeye fidan üreten bir fabrika haline getirdik”

Fidan işçilerinden Bahar Çaparlar ise, “9 aydır fidanlıkta çalışıyoruz. Buraya geldikten sonra çevre düzenlemesi, yol, sera, fidanlık alanlarını hepsini arkadaşlarımızla beraber yaptık. Bölgeye fidan üreten bir fabrika haline getirdik. Burada yaz-kış demeden işçilerin çalışıp üretim yapması gerekiyor. Biz aldığımız eğitimlerle işi öğrendik. Yetkililerden işimize devam etmemiz konusunda yardım talep ediyoruz.” dedi.

“Burada çalışıp eve bir ekmek götürmek istiyoruz”

Fidan işçilerinden Ayten Akça da şunları söyledi: “9 aydır fidan işinde çalışıyoruz. Burada çalışıp eve bir ekmek götürmek istiyoruz. Bir yıldır bayağı emek verdik. 9 aydır çalıştığımız için işi kavradık ve devam etmek istiyoruz. (Nihat Kanat- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.