"Bingöllülerin sevk çilesi bitsin"
Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, Bingöl'de tam donanımlı bir hastanenin olmamasını ve hastaların çevre illere sevk çilesinin bitmesini istedi.
BİNGÖL – Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, Bingöl’de araştırma hastanesinin ya da tam donanımlı bir hastanenin bulunmayışından dolayı çevre illere sevk edilen hastaların yaşamış olduğu çileye tepki göstererek bu mağduriyetlerin bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi.
Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği adına basın açıklaması yapan Basın ve Halka ilişkiler Sorumlusu Yusuf Gürçay, Bingöl’de tam donanımlı bir hastanenin olmayışından dolayı on yıllardır uzak illere olan bağımlılıktan dolayı nice insanın maddi ve manevi sıkıntılar yaşadıkları, beş dakika gecikmeyle birçok insanın bu yollarda kayıp edildiğine vurgu yaptı.
Halkın bu sıkıntıları hak etmediğini ifade eden Gürçay, “En son aldığımız bilgiye göre, geçtiğimiz hafta 9 yaşındaki çocuğunu bademcik rahatsızlığı şikâyetiyle Bingöl Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) servisine götüren babanın, görevli doktorun ‘cihaz yok’ gerekçesiyle Elazığ’a sevk edildi. Bunun üzerine Özel Bingöl Hastanesine başvurduğunu ve çocuğunun ameliyat edilmek için tedaviye alındığını ifade eden baba ‘ağlayayım mı güleyim mi’ dedi. Bu kabul edilemez vahim bir durumdur.” Dedi.
Bingöl Devlet Hastanesinde bir bademcik ameliyatının olmadığını ancak özel hastanenin bu hizmeti sağladığına dikkat çeken Gürçay daha sonra, “Bu nasıl hastanedir ki böylesi basit bir ameliyatı yapamıyor? Aynı zamanda aldığımız bilgiler dâhilinde, bazı doktorların hastanın yüzüne dahi bakmadan; hiçbir tetkikte bulunmadan ya Elazığ’a ya da özel bir hastaneye sevk ediyor. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır. Özellikle halkımızdan, ilimizde yaşayan insanlarımıza böylesine yakışıksız, kabul edilemez davranışta bulunan doktor ya da hemşirelerin isimlerini alarak bizlere bildirmelerini önemle rica ediyoruz. Hastanedeki cihazlar çoğu zaman arızalı ve eksik. Bir devlet hastanesinde cihaz olmaz mı? Bingöl halkı ne zaman gerçek anlamda hizmet almaya başlayacak? ‘Yeni hastane açacağız’ dediler, yapım tarihinden onca zaman geçmesine rağmen bitirilemedi. 100 bini aşkın nüfusu olan bir şehirde devlet hastanesi halen bu sorunlarla uğraşıyor ve halen doğru dürüst hizmet veren bir hastanesi yok. Komşumuz Erzincan ilinde dahi araştırma hastanesi var ama bizde yok. Bu vesileyle şuan memleketimizde bulunan Sosyal Projeler Sorumlumuz Bayram Bürkük konu üzerinde hassasiyet ve ciddiyetle durmakta, gerekli görüşmeleri yapmaktadır. İnanıyoruz ki halkımızla elele verip nasırlaşan bu hastalığa bir çözüm bulacağız.” İfadelerini kaydetti. (Enis Ağırbaş – İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.