"Birbirimizi dinleyerek anlayarak sorunları çözmeliyiz"

"Birbirimizi dinleyerek anlayarak sorunları çözmeliyiz"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şubesi'ne yaptıkları ziyarette değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, süreçten tedirgin olduklarını söyledi.

BİNGÖL-HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, parti yetkilileriyle birlikte Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şubesi’ni ziyaret etti.

 

“Bingöl Diyarbakır yolunun kapatılması karşısında ses çıkaran yok”

Son zamanlarda meydana gelen olayların üzüntü ve endişe verici olduğunu belirten Tasalı, maruz kaldıkları saldırılar nedeniyle tedirgin durumda olduklarını söyledi.

 

 Sosyal barışın sağlanması gerektiği bir dönemde olduğunu söyleyen Tasalı,  “ Ama maalesef HÜDA PAR’da siyaset yapanlara karşı saldırılar var. Çözüm sürecindeyiz ve çatışmalar aynen devam ediyor. Barışı istediğimiz yerde halen saldırılar, dağa gidişler, karakol inşaatları, korucu sayılarının arttırılması devam ediyor. Bu ne biçim barış, bu ne biçim demokrasidir, anlamış değiliz. Biz bu süreçten çok tedirginiz. Bir buçuk yıllık bir partiyiz ve bugüne kadar üç yüze yakın saldırı yapıldı bize. En son iki gün önce, yılbaşından bu yana kırk tane saldırının tarihini ve saatini basınla paylaştık. Yavrularını isteyen annelere yapılan hakaretler.  On iki gündür Bingöl Diyarbakır Yolunun kapatılması karşısında ses çıkaran yok. Herkes sindirilmiş durumda. Barış süreci var diye suç işleyenlere karşı göz yumulmamalıdır. Kim olursa olsun şiddete dur demeliyiz.”dedi.

 

“Bir araya gelip sorunların çözümü için gayret göstermeliyiz”

Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Tasalı,  TÜMSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının olmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, “ Çünkü bu kurumlar yatırımcı çekerek, yol göstererek öncülük etmekteler. Toplumun refah ve huzuruna katkı sağlamaktadırlar. Daha sağlıklı ve huzurlu ortamın sağlanabilmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte biraraya gelip sorunların çözümü için gayret göstermeliyiz. Bu konuda sizlerin de hassasiyetlerinizi bekliyoruz”  şeklinde devam etti.

 

“Şiddetten uzak birbirimizi dinleyerek anlayarak sorunları çözmeliyiz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Bingöl Şube Başkan Yardımcısı Cihan Uzunyayla ise, “Sizler siyasetle sorunları çözmeye çalışıyorsunuz. Olması gereken budur. Şiddetten uzak birbirimizi dinleyerek anlayarak sorunları çözmeliyiz. Bu konuda sizleri takdir ediyoruz. Yıllardır şiddetin bedelini acı kayıplarla ödüyoruz. Artık zaman şiddet zamanı değil, konuşma zamanıdır. Demokrasinin oluşması için temel taşların yerine oturması gerekiyor. Son zamanlardaki olaylar hepimizi üzmüştür. Özellikle Bingöl Diyarbakır yolundaki olaylar nedeniyle yatırımcılar da artık yatırım kararlarından vazgeçmiş durumda. Sorun temel taşlarımızdadır. Temel taşlar oturursa yarınların yol haritasını doğru belirlemiş oluruz. Zaten demokrasi demek yüzde 99’a karşılık yüzde 1’in de hak ve hukukunun korunması demektir. Bir arada yaşayabilmemiz için herkesin huzur içerisinde birbirine saygı duyması gerekir. Misak-ı Milli sınırları içerisinde her din, dil ve ırkın temsil edilmesi gerekiyor. Ki bu şekilde herkes ‘bu ülke benimdir’ diyebilsin. Ve herkes huzurlu yaşayabilsin.” şeklinde konuştu.

 

“İş hayatımızın temel sorunu kalifiye eleman eksikliğidir”

HÜDA PAR heyetinin iş hayatının durumuyla ilgili sorularına cevap veren Uzunyayla, “İş hayatımızın temel sorunu kalifiye eleman eksikliğidir. Bu konuda meslek liseleri ve üniversitelerde uygulamalı eğitimin eksik olduğunu düşünüyoruz. Örneğin elektrik mezunu bir öğrenci haftada bir defa tulumunu giyerek elektrik işlerinin yapıldığı iş alanlarında iş başı eğitim görmelidir. Makine öğrencisi makine bantlarının başında, tekstil öğrencisi aynı şekilde haftada veya iki haftada bir defa iş başında eğitim görmelidir. Yılda 1 defa 30 gün staj eğitimi yetersiz kalır. Bu şekilde ticaret kültürü de geliştirilemez. Bu nedenle uygulamalı eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.