Bitlis Devlet Hastanesi fizik tedavi bölümünde hasta yoğunluğu
Bitlis Devlet Hastanesi Fizik Tedavi bölümünde yaşanan yoğunluk nedeniyle günlük ortalama 100 hastaya bakılmaya başlandığı belirtildi.
BİTLİS-Hasta yoğunluğu nedeniyle gelen hastalara 2-3 ay sonrasına randevu veren Bitlis Devlet Hastanesi, birimin kapasitesini ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla tedbir alınıyor.
Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekci, 20 yataklı birimin kapasitesinin 2 katına çıkarılacak şekilde çalışma başlattıklarını ve gecede çalışma yapacaklarını belirtti.
Dilekci, açıklamasında Bitlis Devlet Hastanesinde 4 Fizik tedavi uzmanının olduğunu belirterek, “ İki polikliniğimizde ortalama günlük 100 hastaya bakıyoruz. Ancak bölgede kireçlenme, ortopedik ameliyatlar, bel fıtığı, boyun fıtığı, kas hastalıkları ve felçli hastaların yoğun olması nedeniyle artık iş yükümüz her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle hastalarımızın birçoğuna 2-3 ay sonrasına randevu vermeye başladık.” dedi.
“En Donanımlı Hastane Konumundayız”
Dilekci, bölgede bu konuda en donanımlı hastane konumunda olduklarını bu nedenle Muş, Ağrı ve Siirt ilerinden gelen hastalar başta olmak üzere birçok hastaya baktıklarını belirterek “Bitlis Devlet Hastanesi olarak Fizik Tedavide önemli bir yere sahibiz. Donanımımız itibari ile tercih ediliyoruz. Bu nedenle hasta sayımızda önemli bir artış oluyor. Bu konuya çözüm bulmaya çalışıyoruz. Başta birimimizdeki yatak sayısını önümüzdeki günlerde artıracağız. Uzun süreli tedavi sürecinde hastaları takip etmek de zor oluyor.” İfadelerine yer verdi.
Şu anda Türkiye’de Devlet Hastanelerinde bulunmayan bir sistemle çalışacaklarını ifadelerini kullanan Dilekci son olarak, “Hastalarımızın bir kısmına mesai sonrası bakmaya başlayacağız. Halkımızın hizmet anlamında daha kaliteli hizmet alması için çalışıyoruz. Hastalarımızı mağdur etmemek için ünitemizi genişleteceğiz. Çevre İlerden ve ilçelerimizden yoğun şekilde hastalarımız geliyor. Bu hastalarımıza en kaliteli hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. Ayaküstü tedavi olması gereken hastalara ayaküstü tedavi yapıyoruz. Yatırılarak uzun süreli tedavisi gerekli olan hastalarımızın da yatışlarını yaparak tedavi uyguluyoruz. Birim kapasite sayımızı artırmakla birlikte daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunacağız. Bunun için gerekli tüm çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.” Şeklinde ifadeleri kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.