Bitlis’e ilk defa çocuk psikiyatri uzmanı atandı

Bitlis’e ilk defa çocuk psikiyatri uzmanı atandı

Bitlis’te çocukların psikolojik sorunlarının tedavi edilmesine yönelik Bitlis Devlet Hastanesine ilk defa bir çocuk psikiyatri uzmanı atandı.

Bitlis’te çocukların psikolojik sorunlarına eğilebilmek amacıyla Devlet Hastanesi bünyesinde ilk defa bir çocuk psikiyatri uzmanı atandı. Bugüne kadar psikiyatri sorunlarıyla ilgili olarak hastaneye yapılan başvurular çevre illere sevk ediliyordu.

Bitlis Devlet Hastanesinde günlük poliklinik yapan uzman Doktor Seda Aybüke Sarı, genellikle psikoloji sorun yaşayan 0-18 yaş gurubundaki çocukların sorunları ile ilgilendiklerini belirtti.

Yaklaşık bir ay önce Bitlis’e atadığını ve daha çok aile ve çocuklar arasındaki psikolojik bozuklukların ele alındığı bir dalda hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Sarı, çocuklarda korkular, alt ıslatma, psikolojik sorunlar, ölüm sonrası yaşanan travma, boşanmalar sonrası yaşanan travmalarla karşı karşıya kalan çocuklarla, ailelerin sorunlarına çözüm bulmak amacında olduklarını söyledi.

Sarı açıklamalarında şunları söyledi: “Çocuk Psikiyatrisi olarak amacımız, ruhsal açıdan sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmektir. Aynı zamanda erken müdahalelerle erişkinlikteki ve gençlikteki sorunları azaltmak, suç oranlarını azaltmak gibi hedefleri olan bir branşta çalışıyoruz. Koruyucu ruh sağlığı hizmetinin yanında tedavi hizmeti de veriyoruz.”

 0-18 yaş gurubunda olan çocukları aileleri ile birlikte değerlendiriyoruz. Genel olarak dikkat eksikliği, hiperaktif bozukluğu, otizmli çocukların sorunları, davranış bozuklukları, psikiyatrik bozukluklar, tikler ve takıntılar,  öğrenme güçlüğü, derslerle ilgili başarısızlıklar, konuşma bozuklukları, kekemelik gibi birçok alanda çocuklara sağlık hizmeti sunuyoruz. Burada ilaç tedavisini en aza indirgeyerek, tamamen psikolojik olarak tedavi hizmeti de bizim alanımıza giriyor. Ayrıca, ailede ölüm ve boşanma sebebiyle çocuklarda yaşanan sorunlarda da danışmanlık hizmeti verebiliyoruz.” dedi.

Poliklinik olarak tam kapasite ile çalışmaya henüz başlamadıklarını belirten Sarı, bu durumu ise, birimin tam olarak anlaşılmamasına bağladı.

Sarı, “Muayene süremiz uzun bir dönem alabiliyor. Hem çocuğu hem de aileyi tanımamız açısından zamana ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca madde kullanımı ve adli konulara da bakıyorum. Bitlis’e ilk defa böyle bir branşta atama yapıldığı için henüz hastalarımız tam anlamıyla konuyu anlamış değiller. Ancak ilerleyen zamanlarda polikliniğimize başvuran hasta sayısında artış yaşanacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.