Bitlisliler: Ölümler yaşanmadan tedbir alınmayacak mı?
Bitlis'te büyük tehlike oluşturan ve yıkılmaya yüz tutmuş yüzlerce tarihi ev için tedbir almayan yetkililere tepki gösteren Bitlisliler, “Ölümler yaşanmadan bunlar onarılmayacak mı?” Diye yetkililere seslendiler.
Bitlis’te yıkılan ve yıkılmaya yüz tutmuş yüzlerce tarihi ev Bitlisliler için büyük tehlike oluşturuyor. Daha önce defalarca yerel ve ulusal basında dile getirdiklerini ifade eden Bitlisliler tedbir almayan yetkililere tepki gösterdi.
Bitlisliler her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı yol kenarlarında yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evlerin, artık öğrenciler başta olmak üzere ailelerin kabusu olduğunu ifade ederek, birçok ailenin öğrencilerini okula göndermekten dahi tereddüt ettiklerini söylediler.
Bir yanda yayalar için ölüm saçan yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuş tarihi harabe evler bir yanda da madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş. Mahalle aralarında bulunan aileler, madde bağımlıların yuvası haline gelen bu yıkık yapılar nedeniyle hayatlarında ve çocuklarının hayatlarından endişe duyduklarını ifade ediyorlar.
Bitlis’in Gazibey Mahallesinde oturan mahalle sakinleri, evlerinin etrafında bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evlerin kendileri için tehlike oluşturduğunu dile getiriyorlar. Defalarca yetkililere durumu izah ettiklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililerin kendilerini oyalamaya çalıştıklarını iddia ettiler.
Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğüne durumu ilettiklerini belirten mahalle sakinleri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü kendilerini belediyeye ve valiliğe yönlendirdiğini, belediyenin de vakıflara yönlendirdiğini dile getirerek, yetkililerin duyarsız davrandıklarını savundular.
Okula gitmekten korktuğunu belirten Eray adlı genç ise, evlerinin bulunduğu yerde yıkılmaya terk edilmiş tarihi evlerin olduğunu belirterek, “Evimizin bulunduğu yerde yıkılmaya yüz tutmuş evler var. Okula giderken kullandığımız yol, tehlike saçan evlerin arasından geçiyor. Başka da kullanacağımız yol yoktur. Bir hafta önce bu evlerden biri yıkıldı. Yıkılmanın gece olması büyük tehlikeyi önledi. Eğer gündüz yıkılmış olsaydı belki altında insanlar kalarak can verebilirdi. Her gün bu tehliken altında okula gidip geliyoruz. Okula gitmekten ve evimizden çıkmaktan korkuyoruz. Yetkililer, ya bu tarihi evleri yıksınlar ya da onarsınlar. Biz de her gün bu korkuyla okula gitmeyelim.” Diyerek endişesini dile getirdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.