Bitlis’te 2018'de yaklaşık 4 bin aileye evde bakım hizmeti verildi
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bitlis İl Müdürü İsmetullah Altun, 2018 yılında 3 bin 904 aileye, toplam 51 milyon 654 bin lira tutarında evde bakım hizmeti verdiklerini açıkladı.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bitlis İl Müdürlüğü tarafından, 2018 yılında il geneli yaklaşık 4 bin aileye, toplam 51 milyon 654 bin lira tutarında evde bakım hizmeti verildi.
2018 yılında yaptıkları çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bitlis İl Müdürü İsmetullah Altun, 2019 yılında da aynı gayretle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
2018 yılında, kentteki dezavantajlı gruplara hizmete devam ettiklerini belirten Altun, "2018 yılı içerisinde 3 bin 904 aileye evde bakım hizmeti desteği ödedik. Toplam 51 milyon 654 bin lira evde bakım desteği sağladık. Bununla birlikte ekonomik dezavantajları yaşayan bin 81 çocuğumuza da 7 milyon 469 bin TL destek sağladık. Koruyucu aile modelimiz Bitlis'te 13 çocuğumuzla devam ediyor. Tabi yeni ailelerimizin de başvurularını alıp işlemlerini yapıyoruz. Koruyucu aile sayımızı artırma hedefindeyiz. Bu ailelerimize de 175 bin TL ödeme yaptık. Tabii ilimizde ayrıca engellilerimizin, yaşlılarımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin istifade ettiği ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında, toplam 352 bin 800 TL ücretsiz seyahat desteği sağladık. Yenidoğan 7 bin 900 çocuğumuz için başvuru yapanlar için 3 milyon 662 bin TL ekonomik destek sağladık." dedi.
"12 bin 200’ün üzerinde ailemize ulaştık"
Sahadaki çalışmalarının sadece sosyal destek ve yardımlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Altun, şunları söyledi: Bunun yanında alan taramalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Aile Sosyal destek programları kapsamında 12 bin 200’ün üzerinde ailemize ulaştık. Yaklaşık 45 bin nüfusu sisteme aktardık. Bu vatandaşlarımızın bütün sorunlarını yerinde hem izleme, hem inceleme fırsatımız oldu. Bunların kamu hizmetlerine erişimini sağlamak, ulaşamadıkları hizmetleri varsa ulaşmalarını sağlamak için ciddi bir hizmet verdiğimizi düşünüyoruz."
"Toplumun dezavantajlı guruplarını desteklemek herkesin vazifesidir"
2019 yılında da aile sosyal hizmetler kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Altun, bu güne kadarda yaklaşık 80 köy ve mahalle muhtarına ulaşarak konu hakkında bilgilendirmeyi yaptıklarını ifade etti.
Altun, "Toplumumuzun dezavantajlı gruplarını desteklemek, özellikle engellilerimizi, yaşlılarımızı, hepimizin boynunun borcudur. Toplumun daha müreffeh, daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşama ulaşması için desteklenmesi çok önemlidir. Bu fonksiyonu şu anda devlet olarak hep birlikte yapıyoruz. Sadece devletin imkânları ile sınırlı kalmamak gerekir. Buna sivil toplum kuruluşları, durumları iyi olan insanların da katkı sağlanması gerekir. Doğru kanallarla bu işlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.