Bitlis'te Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor projesi devam ediyor

Bitlis'te Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor projesi devam ediyor

‘Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor’ projesi kapsamında başlatılan Ulu Cami meydan düzenlemesi ve ‘Sokak Sağlıklaştırması’ devam ediyor.

‘Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor’ projesi kapsamında Bitlis’in çehresi değişirken, inşaat alanına dönüştürülen kentte çalışmalar ise devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bitlis'in yeniden tarihi kimliğine kavuşacağını belirtti.

‘Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor’ projesini çok önemsediklerini vurgulayan Ustaoğlu, "Bitlis Belediyesi olarak, yaklaşık bir yıldır en fazla üzerinde durduğumuz husus, ‘Kadim Kent tarihi kimliğine kavuşuyor’ sloganıyla yapmış olduğumuz projedir. Bu projelerden birisi de Ulu Cami meydan düzenlemesidir. İçinde bulunduğumuz bu tarihi gazi meydan, 1916 Rus işgali sırasında biliyorsunuz bu camimiz yara almış, mermilerin hedefi olmuş bir cami." dedi.

"500'ün üzerinde dükkân, ofis, işyeri, ev, dış cephe giydirme ve kaplama işini yaptık"

Bin yıllık caminin ve meydanın tarihi kimliğine kavuştuğunu belirten Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Bu meydanı biz Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte projelendirdik. Gördüğünüz bu dükkânlarıyla, ofisleriyle, bu sokağımıza bir taraftan kültür sokağı diyoruz, diğer taraftan da yapmış olduğumuz dış cephe ‘Sokak sağlıklaştırması’ düzenlemesiyle, burasını tarihi görünümüne inşallah kavuşturduk. Arif Bey Caddesi ile birlikte toplamda bir yıl içerisinde yapmış olduğumuz ‘Sokak sağlıklaştırması’ çerçevesinde, giydirme yaptığımız vitrinleriyle, yeni standart tabelalarıyla, çatı düzenlemeleriyle, zemin çalışmasıyla, toplamda 500'ün üzerinde dükkân, ofis, işyeri, ev, dış cephe giydirme ve kaplama işini yaptık."

Yapılan çalışmalarda vatandaşlardan bir kuruş para talep etmediklerini hatırlatan Ustaoğlu, yapılacak çalışmalarla Bitlis’i yeniden tarihi kimliğine kavuşturacaklarını ifade etti.

Ustaoğlu, "Altını çizerek ifade etmem gerekirse vatandaşımızdan da bir kuruş para almadık. Burası bir yıl içerisinde kimlikli bir meydana kavuştu. Şu içinde bulunduğumuz alan, bir yıl önce taksi durağı olan, tabiri caizse bankamatik makinelerinin bulunduğu, vatandaşın nefes alabileceği hiçbir ortamın olmadığı bir alan iken; tarihi damlı kahvesiyle, Bitlis'in yöresel ürünlerinin rahat bir şekilde pazarlandığı dükkânlarıyla, tarihi bir alan gerçek kimliğine kavuştu. Hizmetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de yine buğday pazarı, kasaplar çarşısı, büryancılar sokak, aynı bu standartta sokak sağlıklaştırma çalışmamız devam edecek." diye konuştu.

"Bitlis'in bu tarihi meydanını gerçek kimliğine kavuşturmuş olduk"

Ustaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Devletin, bu millete hizmet olarak gönderdiği paranın nasıl bu millete hizmet olarak aktarıldığını ispatı işte bu meydandır. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Devletin bu milletin vergileriyle aktardığı paralar, işte bu millete hizmet olarak dönüyor. Biz de yapmış olduğumuz bu çalışmalarla yüz yıllık kadim tarihimizde çok önemli bir yeri olan Bitlis'in bu tarihi meydanını gerçek kimliğine kavuşturmuş olduk. Hayırlı uğurlu olsun"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.