Büro Memur-Sen: Maliye çalışanlarının hakları verilmelidir
Vergi Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Hanifi Borazan, kurum içi uzmanlık sınavı tarihinin bir an önce açıklanmasını ve Maliye Bakanlığı'ndaki çalışanların tüm haklarının verilmesinin gerektiğini söyledi.
Kurum içi uzmanlık sınav tarihinin bir an önce açıklanmasını isteyen Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, "Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları için 2012 yılından bu güne kadar 'Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınavı' yapılmamaktadır. 12 Haziran 2019 tarihinde sınav ile ilgili madde resmi gazetede yayımlandı. Ancak bu güne kadar sınavın ilanı ve şartları açıklanmadı. Mayıs ayında KPSS müracaatları var. Sınava girecek olan personel KPSS müracaatı yapacak mı? Müracaat yapmayacak mı? Bu konuda bir belirsizlik söz konusudur ve bu belirsizliğin giderilmesi gerekiyor." diye konuştu.
Borazan, "Ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş ve işlemlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları üstlenmektedir. Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki kamu görevlileri Vergi Haftası'nı maalesef kutlayamamaktadır. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen hakları, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır. Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Belli dönemlerde fazla çalışma yapan kamu görevlilerine fazla mesai ücretinin ise yüzde 100 oranında ödenmesi gerektiğini belirten Borazan, "Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu, sınavsız verilmeli. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı ödenmelidir." dedi.
Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesini istediklerini belirten Borazan, "3600 ek göstergenin kamuda görev yapan dört meslek gurubuna değil, bütün kamuda çalışan personeli kapsamasını istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanlarının yüzde doksanı lisans mezunu olup, işe girerken KPSS (A) gurubundan sınava tabii tutulmaktadırlar. Dolayısıyla hem 3600 ek göstergenin verilmesini, hem de merkez taşra uzmanı ayrımının kaldırılmasını ve iş barışının sağlanmasını yetkililerimizden talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.