Bursa'da girişimcilerin sertifika heyecanı

Bursa'da girişimcilerin sertifika heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan uygulamalı girişimcilik eğitiminden yararlanan 59 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol üzerine Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndan (BUSMEK) sonra uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 59 kursiyer, sertifika heyecanı yaşadı.


Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin 3. dönemine katılan 59 kursiyer, sertifikalarını Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda gerçekleştirilen törenle aldı.


Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, "Girişimcilik eğitiminden yararlanan kursiyerlerin hayatlarına artı değer katacağına inanıyoruz. Kursiyer olarak adım attıkları eğitim yaşamlarını bundan böyle işveren olarak sürdürecek olan katılımcılar hem aile bütçelerine hem de ekonomiye katkı sağlayacaklar" dedi.


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, bugüne dek binlerce kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini belirterek, bu eğitimden yararlanan vatandaşları KOSGEB olarak her zaman desteklemeye hazır olduklarını vurguladı.


BUSMEK ve KOSGEB eğitimlerinden yararlanan kursiyerlerden Makbule Çetin de kursiyerlikten işyeri sahibi olana dek yaşadığı süreci anlatarak, halka bu fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB yetkililerine teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı ve Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, kursiyerlere sertifikalarını verdi.


Girişimcilere toplamda 100 bin TL'lik destek
Uygulamalı girişimcilik eğitiminden yararlanan girişimcilere KOSGEB olarak 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren işler için 70 bin TL'ye kadar da destek veriliyor. KOSGEB tarafından verilen 72 saatlik eğitimin 3. dönemi Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirildi.(Zeki Aras-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.