Çiçek: Tek Tip İnsan Yetiştirmek Fıtrata Aykırıdır
Prof Dr. M. Halil Çiçek, "Uluslararası Medrese ve İlahiyat Kavşağında İslami İlimler Sempozyumu"nu İlke Haber Ajansı'na değerlendirdi.
BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlen "Uluslararası Medrese ve İlahiyat Kavşağında İslami İlimler Sempozyumu"na yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 100 bilim adamının katılımıyla gerçekleşti. Sempozyuma organizatörlük yapan Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. M. Halil Çiçek, İlke Haber Ajansına konuştu.
Bingöl Üniversitesi Rektörüne teşekkür eden Çiçek, kendilerine 90'a yakın bir tebliğ geldiğini ve bunların yapıldığını söyledi. Çiçek, "doğrusu bir sempozyumda bu kadar sunum bulmak oldukça zordur. Dolayısıyla bu şöyle bir toplumsal ihtiyacın olduğunu ortaya koymaktadır; Medrese ve ilahiyat buluşması, medreselerden nasıl istifade edilir, ilahiyatın konumu nedir? Bu iki konumu barıştırma ve bir araya getirme noktasında bir toplumsal talebin olduğu noktasında bize önemli bir takım kanaatler oluştu" dedi.
Eğitim ve eğitimcilerin serbestliliği hakkındaki sorumuzu cevap veren Çiçek, "bence devletin eğitim sistemine sadece yönlendirici olarak rehberlik manasında bir öncülüğü, bir desteği olmalıdır. Ama insanlara 'sen niye bunu okuyorsun, niye bunu okumuyorsun, niye bunu düşünüyorsun' gibi bir müdahalesi olmaması gerekir. Ama maalesef bilinen bazı nedenlerden ötürü Türkiye'de eğitim ile uğraşan insanlar çoğu zaman bu özgürlüğü bulamadılar" dedi.
Bir zamanlar İlkokula, Ortaokula ve Liseye giden öğrencilerin aynı kıyafeti giydiklerini hatırlatan Çiçek, bunun tek tip insan yetiştirme manasına geldiğini, tek tip insan yetiştirmenin de fıtrata aykırı olduğunu söyledi. (Nihat Kanat - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.