Çınar'a bağlı köylerde büyük bir yangın çıktı

Çınara bağlı bazı köylerdeki tarlalarda büyük bir yangın çıktı.

Çınara bağlı Köksalan (Tobinî) ile Bağacık (Bağcağ) köyleri arasındaki arazide yangın çıktığı bilgisi geliyor. Bazı yaralıların olduğu ve bir çok ambulansın olay yerine gittikleri görüldü. Yangın Çınar merkezden de görülüyor.

Ayrıca Düzova (Qerhêta) ile Meydan (Şorşib) köyleri arasında da yangın çıktığı bilgileri geliyor.

Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangının yayıldığı alan olarak çok büyük boyutlarda olduğu ifade ediliyor.

Gelen son bilgilerde ölü ve yaralıların olduğu, ağır yaralıların Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Şu anda Çınar Devlet hastanesi morgunda Yazçiçeği (Herberê) köyünden bir kişinin cesedinin olduğu Köksalan (Tobinî) köyünden de 2 cesedin hastaneye getirilmekte olduğu bilgisi alındı.

Yangın Çınar ve Mazıdağı ilçlerine bağlı köylere yayılmış durumda. Mazıdağı'na bağlı köylerden de bazı yaralıların Mardin'deki hastanelere kaldırıldığı bilgisi geliyor.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar ilçesi Köksalan kırsal Mahallesi'nde çıkan yangın sonrası bölgede gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Su, şunları kaydetti:

"İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesi'nde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır.

Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Mardin Valiliği, Mazıdağı ve Diyarbakır'ın Çınar ilçe sınırlarındaki kırsal alanlarda çıkan geniş kapsamlı yangın sonrası ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi kırsal alanlarında başlayan yangının, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallesi istikametine doğru ilerlediği belirtildi.

Açıklamada, yangın bölgesine ilk andan itibaren itfaiye ve orman işletme müdürlüğüne bağlı araçlar ve ekiplerin sevk edildiği bildirildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Yangının çıkmasına müteakip Köksalan ve Yücebağ Mahalleleri arasında yangına müdahale etmeye çalışan bir vatandaşımız vefat etmiştir, 10 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.

Söz konusu yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Gelişmelerden vatandaşlarımız ayrıca bilgilendirilecektir."

DETAYLAR GELECEK...

cinar.jpg

1.jpg

1-001.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum