Corona virüs nedeniyle Diyarbakır'da Cuma namazı eda edilemedi
Çin'nin Wuhan kentinden bütün dünyaya yayılan Corona virüs salgınından dolayı Diyarbakır Tarihi Ulu Cami'de namaz kılınamadı.
Diyanet İşleri Başkanlığının, "Corona virüs salgınından dolayı ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla cuma günü ve Kandil Gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve Cuma namazı için sala okunmayacaktır." kararı sonrasında bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'daki tüm camilerde de Cuma namazı kılınmadı.
Diyarbakır'da bulunan ve 5'inci Harem-i Şerif olarak kabul edilen tarihi Ulu Camii'de Cuma namazlarını eda edemeyen vatandaşlar, Corona virüsü salgınının yayılma riskinden dolayı alınan bu kararı doğru bulduklarını belirtti.
Daha önce Ulu Camii'nin kapalı olduğuna şahitlik etmediklerini belirten vatandaşlar, Corona virüs salgının bir an önce son bulup Ulu Cami'de ibadet yapmak istediklerini dile getirdi.
"Rabbim virüsün bir an önce bitmesi için yardım eder de camilerimize tekrardan kavuşuruz"
Diyanet İşleri Başkanlığının Corona virüs salgını riskinden dolayı Cuma namazı için aldığı kararı doğru bulduğunu belirten Mustafa Yavuz, "Peygamber Efendimiz de salgın için birçok şey söylemiş. Corona virüsünden dolayı camilerin kapalı olmasına yaşlılarımız bazen sitem ediyor. Fakat böyle bir süreçte camilerimizin kapalı olması Müslümanlar için daha yararlı olacaktır, diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Corona virüs salgının son bulması için Rabbimize yalvarışta bulunulması gerektiğini belirten Yavuz, "Ulu Cami'de nereden bakarsanız 3-4 bine yakın insan girebiliyor. Namaz kılabiliyor. Düşünün bir kişide Corona virüs hastalığı varsa diğer insanlara bulaştırma ihtimali ne kadar doğru. Kanaatimce Corona virüs salgını riskinin bitmesine kadar evlerimizde namazlarımızı kılalım. Nafile ibadetlerimizi yapalım. Corona virüs hastalığının bitmesi için ellerimizi semaya açıp Rabbimize yalvarışta bulunalım. Rabbim bu virüsün bir an önce bitmesi için yardım eder de camilerimize tekrardan kavuşuruz." şeklinde konuştu.
"İlk defa Ulu Cami'nin kapalı olduğunu görüyorum"
Tarihi Ulu Cami'nin kapalı halini ilk defa gördüğünü belirten Osman Mersin, "Rabbim hem dünya hem de ahiretimiz için en hayırlı olanı versin. İnşallah Rabbim Corona virüs hastalığını da hayırla sonuçlandırır. Bu hastalığı tüm dünyada kaldırır inşallah. Sağlık ve sıhhat versin bütün insanlara. Ayrıca bütün Müslümanlara birlik beraberlik nasip etsin inşallah. 80 yaşındayım, ilk defa Ulu Camii'nin kapalı olduğunu görüyorum. Tabi insanların sağlığı için yapıldığını biliyoruz. Rabbim inşallah en kısa sürede Corona virüs salgınını bitmesini nasip eder de tekrardan gelip Ulu Cami'de namazımızı kılarız." temennisinde bulundu.
"Allah-u Teala, Corona virüs hastalığına da bir şifa ihsan etsin"
Corona virüs salgının bir an önce bitip tekrardan Ulu Camii'de namaz kılmayı arzulayan Zahit Han, "73 yıllık bir ömre sahibim. İlk defa Ulu Cami'nin kapalı olduğunu görüyorum. Daha önce böyle bir durum ile karşılaşmamıştım. Rabbim Müslümanları hak yoluna getirsin. Rabbim herkese yardımcı olsun. Allah-u Teala, bu Corona virüs hastalığına da bir şifa ihsan etsin. Rabbim tekrardan Ulu Camii'de namaz kılmayı bizlere nasip eder inşallah." ifadelerini kullandı.
"Toplu yerlerde virüsün yayılma riski çok daha yüksek"
Toplu yaşam alanlarında Corona virüs salgının yayılma riskinin fazla olduğunu belirten Mehmet Tuna, "Ulu Camii'yi bu şekilde kapalı görmek açıkçası bizleri üzdü. Fakat Corona virüs salgınından dolayı kapalı olmasını normal görüyorum. Çünkü toplu yerlerde virüsün yayılma riski çok daha yüksek. İnşallah en kısa sürede Corona virüs salgını biter de camilerimiz ibadete açılır." dedi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.