Coronavirus'e karşı korunmada alternatif tıbba eğilim artıyor

Coronavirus'e karşı korunmada alternatif tıbba eğilim artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilileriyse Coronavirus'e karşı alternatif tıbbi yöntemlerin kanıtlanmadan çözüm olarak görülmemesi gerektiği uyarısı yapıyor.

Dünyada en fazla nüfusa sahip Çin ve ardından gelen Hindistan’da hem alternatif tıp geleneğinin hala sürdürülüyor olması hem de nüfus yoğunluğundan dolayı modern tıbba erişim kısıtlı durumda.

Bu nedenle bu ülkelerde birçok kişi Coronavirus'e karşı korunmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor, hatta kimi yetkililer alternatif tıbbı özellikle teşvik ediyor.

Mart ayında Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yayınlanan bir belgede, Coronavirus'e yakalananların tedavisinde çeşitli bitkisel ilaçların kullanılmasının hastaların halsizlik ve ateş gibi belirtilerinde iyileşme sağladığı aktarıldı.

Hindistan’daysa Başbakan Narendra Modi liderliğindeki hükümet, Coronavirus'e karşı alternatif tıbbın devreye sokulması yönünde açıklama yaptı.

Venezuela’da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro virüse karşı korunmada etkili olduğunu iddia ederek bir tür bitkisel çayı öne çıkardı.

Endonezya lideri Joko Widodo da ülkede yaygın bir şekilde bilinen, bitkisel ürünlerin karışımından yapılan Jamu çayı içtiğine dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.