Çözüm süreci mi? Savaş hazırlığı mı?

Çözüm süreci mi? Savaş hazırlığı mı?

Tunceli, Cizre, Lice olayları ve bunların öncesinde yaşanan Gezi parkı olaylarını değerlendiren Eğitim Bir Sen Van Şube başkanı Süleyman Şakar, siyasi iktidar ve PKK tarafının hazırlıklarının çözüm süreci mi? Savaş hazırlığı mı? Sorusunu akıllara getirdiğ

VAN - Önce Gezi Parkı adı altında gelişen olaylar daha sonra Tunceli'de askeri helikoptere ateş açılması, PKK'nin Cizre'de "Asayiş" birimi kuruması ve son olarak da Lice'de yaşanan olayların çözüm sürecine etkileri ve olayların zamanlamalarını Eğitim- Bir- Sen Van Şube başkanı Süleyman Şakar'a sorduk.

 

"Emperyalistler ülkede huzur bırakmak istemiyor"
Akil Adamların raporlarının Başbakan'a sunulduğu sırada Lice olaylarının geliştiğini belirten Şakar, "Akil Adamlar toplantılarına devam ederken Lice olayları devreye girdi. Siyasi iktidar diyor ki eroincilerin ya da uyuşturucu baronlarının yaptığı bir harekettir. Diğer taraf meselenin karakolların yapılması olduğu ve 200-250 kişilik gruba karakol komutanın vur emri verdiği 9 kişinin yaralanması ve bir kişinin hayatını kaybetmesi ile gelişen olaylar bizlere tekrar şunu hatırlatıyor. Emperyalistler ülkede huzur bırakmak istemiyor" dedi.

 

"Olaylar birbirleriyle ilişkilidir"
Bu olayların kesinlikle birbirleriyle ilişkili olduğunu aktaran Şakar, "Kesinlikle olayların birbirleriyle ilişkili olduğunu tahmin ediyorum. Ülkenin tam barış içerisine girdiği bir anda Gezi Parkı olayları gelişti. Akil adamların raporlarını sunduğu bir sırada Gezi Parkının başka bir versiyonu Lice olayları oldu. Bizler bunu manidar olarak görüyoruz. İki arasında bağlantı var olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Siyasi iktidara yönelik son zamanlarda BDP tarafından "hükümet adım at" adı altında yapılan yürüyüşlere de değinen Şakar, burada istenilen adımların ana dilde eğitim, Anayasanın 42. maddesinin ivedilikle değiştirilmesi gibi taleplerin olduğunu söyledi.

 

"Çözüm süreci mi yoksa savaş hazırlığı mı?"
Bir taraftan karakolların yapıldığını ve korucu alımlarının devam ettiği diğer tarafta PKK'nin binlerce genci dağa göndermeye devam etmesinin bu çözüm süreci mi yoksa savaş hazırlığı mı? Sorusunu akıllara getirdiğini ifade eden Şakar, "Bu süreçte iktidarın deyimiyle yüzde 15'in dışarı çıktığını ve bu süre içerisinde 2 bin 200 gencin bir daha dağ kadrosuna katılması acaba bir yandan barış bir yandan da savaş hazırlığı mı var Sorularını akla getiriyor" dedi.

 

Temennilerinin sürecin sıkıntıya girmeden sonuçlanması yönünde olduğunu belirten Şakar, Meclisin tatile girmemesi gerektiğini belirterek, yeni anayasanın bitirilmesini istediklerini de sözlerine ekledi. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.