Devlet SSPE mağdurlarına kulak versin
SSPE hastalığına yakalanan çocuğunun durumundan dolayı çok sıkıntılar çektiğini söyleyen Cafer Yılmaz, devlet yetkililerinin hastalıkla ilgili kendilerine tatmin edici bir cevap vermesini istedi.
MUŞ - 2008 yılından bu yana çocuğu SSPE hastalığına yakalanan Baba Cafer Yılmaz, çocuğunun niçin bu hale geldiğine dair devlet yetkililerinden tatmin edici bir cevap alamadığını söyleyerek, yetkilileri bu konuda samimi ve dürüst olmaya davet etti.
2008 yılında çocuğunda ansızın meydana gelen bazı anormal davranışlardan sonra hastalandığını teşhis ettiklerini söyleyen baba Yılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı.
Doktorlar hastalığı tespit edemediler
Çocuğunun daha önce her hangi bir rahatsızlığının olmadığını belirten Baba Yılmaz, "2008 yılının Mart ayında rahatsızlığına dair bazı belirtiler görmeye başladık. Bu belirtiler ise psikolojik rahatsızlık şeklinde görüldü. Ben çocuğu Muş ve Elazığ Hastanelerine götürdüm. Fakat doktorlar çocuğun herhangi bir rahatsızlığının olmadığını söylediler. Hastalık aşamalı olarak geliştiği için sonradan bunun SSPE hastalığı olduğu teşhis edildi. Çocuğun SSPE hastası olduğunu öğrendikten sonra Elazığ Fırat ve Bursa Uludağ Hastanelerine götürdüm. Fakat doktorlar bu haslığın tıbben bir tedavisinin olmadığını bana söylediler. Bu cevaptan sonra çocuğum gün be gün erimeye başladı."
SSPE hastalığının sebebi hakkında bize bilgi vermediler
Çocuğunun niçin bu hale geldiğine dair bir bilgi ve cevap almak istediğini belirten Yılmaz;. ''Ben bu sorunun cevabını almak için ilgili kurumlara başvurdum, fakat hiçbir sonuç alamadım. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanına bu konuyla ilgili bir mektup yazdım. Mektubun cevabının Sağlık Bakanlığı'na geldiği bana bildirildi. Ben mektubumda bu çocukların bayat veya yanlış aşı sonucu bu hale geldiklerine dair bazı iddiaların olduğunu belirtmiştim. Fakat yinede bize tatmin edici bir cevap verilmedi." dedi.
Muş'ta 50 ye yakın çocuk bu hastalığa yakalandı
Muş'ta 50 ye yakın çocuğun bu hastalığa yakalandığını belirten Yılmaz, bu çocuklardan en son 2 tanesinin vefat ettiğini söyleyerek, toplamda ise 40 tanesinin vefat ettiğini belirtti.
Yılmaz, Muş'ta şu an bu hastalığın pençesinde kıvranan 10 tane çocuğun daha olduğunu, bunlardan durumu en iyi olanın ise kendi çocuğu olduğunu belirterek, diğer çocukların daha kötü durumda olduklarını ifade etti.
Çocuğu bu hastalığa yakalanarak vefat ettiği halde bunu bilmeyen ailelerin olduğu kanaatinde olduğunu söyleyen Yılmaz, bu sayının 50'nin çok üzerinde olabileceğini savundu.
Devlet SSPE sorunu için samimi adım atsın
Devlet yetkililerinin bu vakanın çözümüne dair samimi adımlar atmasını isteyen Yılmaz, "Ben buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Eğer bu hastalığın sebebini biliyorlarsa, bizi bu konuda bilgilendirsinler. Yapılması gereken şey neyse yapsınlar ve bunun için bir an önce atılması gereken adımları atıp bizi rahatlatsınlar. Bu çocuklar her ne şekilde bu hale gelmişlerse biz bunların hakkını savunacağımız gibi yetkililerinde bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istiyoruz. Aksi taktirde bu çocukların niçin bu hale geldiklerini bildikleri halde örtbas etmeye çalışıyorlarsa, bu durumda (şu an elimizden bir şey gelmediğinden) hem kendi hakkımızı hem bu çocukların hakkını Allah'a havale ediyoruz ve kıyamet günü bunun müsebbiplerinin yakasına yapışacağız Çünkü bunlar hastalandığından beri bizim maddi ve manevi olarak neler çektiğimizi ancak biz biliyoruz" diye konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.