Dicle Elektrik'ten Dicle Üniversitesi'ne iki laboratuvar

Dicle Elektrik'ten Dicle Üniversitesi'ne iki laboratuvar

Dicle Elektrik, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören elektrik ve elektronik bölümü öğrencilerinin yapay zekâ destekli tasarım ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine çalışmalar gerçekleştirebileceği laboratuvarlar kurdu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında fakülte yönetiminin belirlediği alanda kurulan ve maliyeti 1 milyon TL olarak belirlenen yatırım içerisinde 25 adet masa üstü bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı ile elektrik iletim ve dağıtım sistemleri üzerine uygulamalı eğitimlerde kullanılacak laboratuvar yer alıyor.

Söz konusu laboratuvarlar, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas'ın katıldığı törenle resmi olarak açıldı.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan açılış programında konuşan Arvas, Dicle Elektrik olarak bölgede 6 ilde yaklaşık 6 milyon nüfusa hizmet vermekte olduklarını belirterek bölgenin hem sosyokültürel hem de coğrafik açıdan dağıtım anlamında en zorlu bölge olduğunu altını çizdi.

Dağıtım faaliyetlerinin yanında kurum olarak insan kaynakları ve teknolojinin kendileri için önemli iki unsur olduğunu kaydeden Arvas, "Biz, üniversiteler başta olmak üzere diğer eğitim kurumlarıyla büyük bir çaba sarf ediyoruz. İnsan kaynaklarımızı en kaliteli şekle getirmek için Dicle Üniversitesi başta olmak üzere eğitim kurumlarına ihtiyacımız var. Özel sektör olsak da kamu hizmeti yürütüyoruz ve şirketimizi bölgemizdeki gençlerimizin tercih ettiği bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl 10'uncu yılımızdayız ve bünyemizde 500 mühendis arkadaşımız var. Bunların yaklaşık 380'i Dicle Üniversitesi kökenlidir. Bu anlamda baktığımızda Dicle Üniversitesiyle iki paydaştan ziyade bir aile gibiyiz. Her iki tarafa da ciddi kazanımlar getiren protokol ve çalışma şekillerimiz var." ifadelerini kullandı.

Arvas, "Teknolojik anlamda dağıtım şirketleri içerisinde AR-GE akreditasyonu alan ilk firmayız. Dağıtım şirketleri, telekomünikasyon şirketleri gibi teknoloji şirketi olmak zorunda olduğundan burada en önemli girdi üniversiteden mezun olan veya son sınıfta işe başlayan genç arkadaşlarımızdır." dedi.

Arvas'ın konuşmasının ardından katılımcılara hitapta bulunan Rektör Karakoç ise şunları söyledi:

"Üniversitelerin temel unsurlarından biri eğitim öğretim faaliyetleri, araştırma, topluma katkı sürecidir. İlk günden beri bunları yerine getirmek isterken özellikle öğrencilerin hayata atılırken neler bekleyip beklemediğini iyi bilmesi gerekir. Bizim uygulamak istediğimiz 7+1 ve 3+1 uygulamasında son dönemin tamamını sahada geçirilmesidir. Bu özel sektör veya devlet kuruluşları olabilir. Bizim de bunu en iyi kullandığımız yerlerden bir tanesi Mühendislik fakültesidir."

Plaket takdimi ile devam eden program, laboratuvarların resmi açılışının ardından sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.