Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Kartı: Çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Kartı: Çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'ın bütün cami ve Kur'an kurslarında pazartesi gününden itibaren başlayacak olan yaz Kur'an kursları için başvurular devam ediyor.

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber Peygamber Efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatı olmak üzere, fıkıh ve temel dini bilgilerini pekiştirmek, geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu sene de cami ve Kur'an kurslarında eğitim programı düzenliyor.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları pazartesi günü başlıyor. 2024 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşecek.

Yaz Kur'an kursları hakkında konuşan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, ebeveynlere seslenerek yaz Kur'an kurslarının öneminden ve çocukların ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yaz aylarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı bir çalışma da yaz Kur'an kursları olduğunu belirten Kartı, "Yaz Kur'an kurslarıyla biz çocuklarımıza sahih dini bilgiye ulaştırmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun bütün kesimlerine sahih dini bilgiye ulaştırma hedefimizdir. Bunlardan en önemlisi ayağı da çocuklarımız ve gençlerimizdir. Çünkü çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir. Onların manevi değerlerle yetişmesi ve dindar bir nesil olarak yetiştirilmesi, büyük ölçüde Kur'an kurslarımızda yaptığımız bu çalışma ile yakından alakalıdır. Bu minvalde 1 Temmuz'da başlayacak olan yaz Kur'an kurslarımız, 16 Ağustos'a kadar devam edecektir. Kurslarımızda kayıtlarımız başlamış olmakta ve 8 Temmuz'a kadar da devam edecektir." şeklinde konuştu.

"1 Temmuz'da başlayacak olan yaz Kur'an kurslarımız, 16 Ağustos'a kadar devam edecektir"

Yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim'in anlamıyla da buluşturduklarını altını çizen Kartı, "Kur'an'ın meali ile birlikte Kur'an-ı öğretmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra fıkıh, siyer ve temel dini bilgileri öğretiyoruz. Özellikle de çocuklarımızın manevi değerleriyle buluşmasına çok önem veriyoruz. Çocuklarımızı manevi değerlerle yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü zamanımızın en önemli hastalığı biliyoruz ki maneviyattan uzaklaşmadır. Maneviyattan uzaklaşan gençler, maalesef anne ve babalarına saygısız olabiliyorlar. Peygamber Efendimizde bir anne ve babanın evladına bırakabileceği en güzel mirasın 'güzel ahlak' olduğundan bahsediyor." ifadelerini kullandı.

Ebeveynler olarak çocuklarımızı manevi değerlerle yetiştirmemiz gerektiğinin altını çizen Kartı, "Çünkü onlar bizim geleceğimiz, en önemli mirasımız ve değerlerimizdir. Ancak onları güzel yetiştirerek geleceğe güvenle bakabiliriz. Yaz Kur'an kurslarımız ebeveynlerimiz en önemli destektir. Çünkü ebeveynler ne kadar donanımlı olurlarsa olsunlar, bir yere kadar çocuklarına faydalı olabiliyorlar. Bir yerden sonra çocuklar kendi akranları arasında ve profesyonel yardım almak durumundadırlar. İşte bu yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımız cami ile buluşarak manevi değerleri elde ediyorlar. Cami ve çocuk kadar birbirine yakışan başka iki kelime herhalde çok mümkün değil. Çünkü her ikisi de saf, berrak, duru ve hür bir şekildedirler. Çocuklarımız camilerle ülfet peyda ettiklerinde geleceğe daha güvenle bakabileceğiz inşallah." diye konuştu.

Çocukların camiye gönderilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Kartı, şunları söyledi.

"Ebeveynlerimizden en büyük istirhamımız çocuklarımızı camilerle buluşturmaları, bu kısa süre içerisinde başka faaliyetlerden ziyade çocukları camilere yönlendirmeleridir. Çünkü cami sadece namaz kılınan yerler değildir. Çocuklarımız camilerle buluştuğu zaman, aynı zamanda dinini öğrenmektedir ve onun ruh dünyasında belki de asla ileride de unutamayacağı anılar olacaktır."

"Diyarbakır'ımızdaki bütün çocuklarımızı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz"

Son olarak Kartı, "Bu noktada özellikle çocuklarımızın elinden tutarak camilere götürmek, imamlarla ve Kur'an kursu hocalarımızla tanıştırmak, maddi ve manevi destek vermek çok önem arz etmektedir. Velilerimiz çocuklarına ve okullarına ne kadar dünyevi şeylere önem veriyorlarsa, dini eğitime de çok çok daha fazla önem vermelerini rica ediyoruz. Çünkü dünya ve ahiret mutlulukları buna bağlıdır. Bu noktada biz çok mutluyuz ve coşkuluyuz. İnşallah bu yılı da coşkuyla geçireceğiz. Geçen yıl yaklaşık 59 bin çocuğumuza ulaştık. Bu yıl inşallah onun üzerine çıkmayı planlıyor ve hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimize ulaşmayı Allah Teala bize nasip etsin diye duada bulunuyoruz. Tabii bu konuda anne ve babaların desteği gerekiyor. Diyarbakır'ımızdaki bütün çocuklarımızı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz." çağrısında bulundu.

37a650d2-f30b-4912-9904-5d92156680e8.jpeg

4f4bb9d4-3803-4397-9d93-320e4e9ee77e.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.