Diyarbakır'a 20 yeni ilkokul inşa edilecek
Diyarbakır'da katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentte mevcut yatırımlara ilaveten 20 tane ilkokul inşa edeceklerini söyledi.
Diyarbakır'a yaptığı ziyaret kapsamında İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şehir merkezi başta olmak üzere ilçelerde yapılacak yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Diyarbakırda yaklaşık 550 milyonluk yatırımın hem yeni okul yapımı olarak hem yık-yap ve güçlendirme olarak devam etmekte olduğunu belirten Özer, Diyarbakır'da mevcut yatırımlara ilave olarak Bağlar'da 10, Kayapınar'da 5 ve Yenişehir'de 5 tane olmak üzere toplam 20 tane yeni ilkokul yapacaklarını ifade etti.
Yapılacak yatırımları aktaran Özer, "Bu okullarımızın tamamında hem özel eğitim anaokulu hem de normal anaokulu olacak ve her biri en az 24 derslik olacak. 60 kapasiteli olacak şekilde Hani'de öğretmen evini yapıyoruz. Kocaköy'de 30 kapasiteli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uygulamatörünü yapacağız. 20 özel anaokuluna ilaveten Bismil, Ergani ve Silvan'da 3 tane yeni özel eğitim anaokulu açmış olacağız." dedi.
4 ilçeye bilim ve sanat merkezleri yapılacak
Üstün özel yetenekli öğrencilere bilim ve sanat merkezlerinde yeteneklerini geliştirmek için ilave eğitim programları düzenleyeceklerini dile getiren Özer, "Diyarbakır'da mevcuttaki 4 bilim ve sanat merkezine 4 tane daha da ekleyip kapasiteyi yüzde yüz yapıyoruz. Bunları Yenişehir, Sur, Çınar ve Silvan ilçelerimizde yapacağız. Her birine birer tane daha bilim ve sanat merkezlerini ekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Millî Eğitim Bakanlığının Ölçme ve Değerlendirme için kullandığı elektronik sınav merkezleri için yapılacak çalışmalara da değinen Özer, "Diyarbakır'da 2 tane elektronik sınav merkezleri var. Bizim temel önceliğimiz bu hizmetin erişebilirliğini attırmaktır. Mümkün olduğu kadarıyla vatandaşlarımızın bulunduğu lokasyonlarda merkezlere taşınmadan rahat bir şekilde bu sınav merkezlerine erişebilmesi birinci önceliğimizi oluşturmaktadır. Elektronik sınav merkezlerini 10'a çıkarma kararı aldık. Bunları da en kısa zamanda tamamlamış olacağız." şeklinde konuştu.
Mesleki teknik eğitimde olanaklar iyileştirilecek
Mesleki eğitimle ilgili Diyarbakır'a özel proje uygulayacakları bilgisini paylaşan Özer, "Özellikle mesleki teknik eğitimde üretim kapasitesini arttırma ve öğrencilerimizin eğitim alırken asgari ücret kadar ücret alabilmelerini sağlamayla ilgili Diyarbakır'a her türlü desteği vereceğiz. Birinci önceliğimiz mesleki teknik eğitimlerin çok güçlü hale gelmesi ve oradaki sektörle eşleşmenin çok güçlü bir şekilde gerçekleşip kapasitenin artmasıdır. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde bakanlığın genel müdürleri Diyarbakır'a gelip sahada yer çalışması yapacaklar." diye belirtti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.