Diyarbakır'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda onlarca proje sergilendi

Diyarbakır'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda onlarca proje sergilendi

Diyarbakır'da Şehit Halil Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin TÜBİTAK tarafından kabul edilen 25 projesi ve başka projeler, okul bahçesinde açılan fuar ile tanıtıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde Şehit Halil Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıp TÜBİTAK tarafından kabul edilen 25 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Açılan Fuar hakkında kısaca bilgi veren Okul Müdürü Zekeriya Erdem, TÜBİTAK'ın tüm projelerine katılacaklarının altını çizdi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na aylardır hazırlık yaptıklarını belirten Erdem, "TÜBİTAK, 25 tane projemizi kabul etti. Diyarbakır'da bir ilki gerçekleştirdiğimiz fuar, çok verimli olmakla birlikte öğrencilerimizin ufkunu da açıyor. Tabi bu fuar sadece Diyarbakır değil, Türkiye'deki diğer şehirlere de örnek oldu. Kabul edilen 25 tane projemizi bugün ve yarın bu fuarda sergiliyoruz. Okul olarak TÜBİTAK'ın tüm projelerine istisnasız katılıyoruz ve hepsini de kazanacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Şehit Halil Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin; hafızlık, fen ve sosyal bilimler lisesi olmasının Diyarbakır için bir ilk olduğunu dile getiren Erdem, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda birçok kategoride sergi açıldığını ifade etti.

"İmam hatip okulları sadece dini değil pozitif ilim alanında da aktiftir"

İmam hatip liselerinin sadece dini değil pozitif ilim çerçevesinde teknoloji ve fen bilimi eğitimlerini de verdiğini vurgulayan okul öğrencilerinden Hilal Polat, TÜBİTAK'ın kabul ettiği projeleri kendi okulunda aldığı eğitimlerden yola çıktığını belirtti.

Yaptığı projeleri anlatan Polat "Projelerimizden birinin adı, 'Anahtarlı Bariyer Sistemi.' Bu sistemle doğru anahtarı cihazımıza okutup kapıyı açıyoruz. Diğer bir projemiz, bluetooth sistemiyle çalışan araba. Bunda da telefondan aracımızı uzaktan kumanda gibi yönetiyoruz. Bir diğer projem ise görme engelliler için tasarlanmış konuşan baston. Bu baston önündeki sensörlerle engelleri algılayabiliyor. Böylece görme engelli arkadaşlarımız daha rahat yürüyebileceğini umuyoruz." dedi.

Okul öğrencilerinden Firdevs Külküt ise Ensar ve Muhacir Kardeşliği proje standındaki amaçlarını anlatarak "Amacımız Ensar ve Muhacir Kardeşliği'ni anlatmak. Örneğin Suriyelilerin batılı ülkelere alınmaması, alındıkları ülkelerde de birçok problemlerle karşılaştıklarını duyurmayı hedefliyoruz. Bu projeye bir farkındalık yapmak istedik, umarım amacımıza ulaşırız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.