Diyarbakır'da yolları yapılmayan mahalle sakinleri eski Siverek yolunu trafiğe kapattı

Diyarbakır'da yolları yapılmayan mahalle sakinleri eski Siverek yolunu trafiğe kapattı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı bazı mahalle sakinleri yıllardır bir türlü yapımı tamamlanmayan yolları için eylem yaptı.

Başta merkez Bağlar ilçesine bağlı olmak üzere yaklaşık 80 kırsal mahallenin ortak kullandığı eski Siverek yolu yıllardır çözüm bekliyor.

Uzun süreden beri ilgili kurumlara durumu iletmelerine rağmen yapımı bir türlü tamamlanmayan yol için bir araya gelen mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Pirinçlik Mahallesi yol ayırımından Karacadağ bölgesinde aralarında Övündüler, Oğlaklı, Yiğityolu ve Kamışpınar olmak üzere birçok kırsal mahalleyi kapsayan eski Siverek yolu, mahalle sakinlerinin ifadesiyle "seçim dönemlerinde siyasi partilerin ortak vaadi" haline gelmiş durumda.

Mahalle sakinleri, yaklaşık 15 kilometrelik bozuk yol için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını, kayyum yönetiminde yaklaşık 7-8 kilometrelik yolun yapımının tamamlandığını, seçim sonrasında ise çilenin yeniden başladığını belirtti.

31 Mart yerel seçimler sonrası yolun yapımına ilişkin başvurularını yenileyen mahalle sakinleri, yüklenici firma tarafından çalışmaların başlatıldığını fakat bu kez de Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeme yapılmadığı gerekçesiyle çalışmaların tekrardan durdurulduğu iddia etti.

Seslerini bir türlü duyuramayan mahalle sakinleri bayram arifesinde yolu trafiğe kapayarak yaşadıkları sorunu duyurmaya çalıştı.

Mahalle sakinleri, yollarını yapılmaması durumunda bu eylemi tekrarlayacaklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.