“Elektriklerin kesilmesi 130 bin dönüm ürünü kuruttu”

“Elektriklerin kesilmesi 130 bin dönüm ürünü kuruttu”

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı, 2014 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, çiftçilerin zor bir yılı geride bıraktığını belirterek TEDAŞ’ın 130 bin dönüm ürünü kuruttuğunu iddia etti.

2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Özellikle don, kuraklık ve elektrik ile yapılan sulamada TEDAŞ’la yaşanan sorunlar nedeniyle artık bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.

Eyyüpoğlu, bir yılı geride bırakırken, Şanlıurfa çiftçisinin alın terinin karşılığını alamadığını belirtti.

2014 yılının ilk aylarından itibaren TEDAŞ’ın elektrik ile sulama yapan çiftçileri kayıt altına alma ve borçlarını yapılandırma gerekçesi ile elektrikleri kesmesi sonucu 100 Binlerce dönüm arazide ekili ürünlerin büyük zarar gördüğünü kaydeden Eyyüpoğlu, bu durumun ülke ve bölge ekonomisini önemli ölçüde zarara uğrattığını söyledi.

“Sadece Akçakale’de 130 bin dönüm pamuk ekili alan kurudu”

Çiftçinin elektrik kesintileri nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığını söyleyen Eyyüpoğlu, “Bir diğer önemli sorun ise TEDAŞ’ın sulama ile tarım yapan çiftçimize yönelik uygulamaları nedeniyle yüz binlerce dönüm ürünün telef olmasıdır. Sadece Akçakale’de 130 bin dönüm pamuk ekili alan, sulama yapılamadığı için kurumuştur. Bu durum hem ülke ekonomisini hem de bölge çiftçisini olumsuz etkiledi.” diyerek elektrik kesintilerinin çiftçinin yanı sıra ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğine dikkat çekti.  

Siyasilere ve yerel yetkililere seslenen Eyyüpoğlu, öncelikle elektrik sorunun çok hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“Artık bıçak kemiğe dayandı”

Eyyüpoğlu, “Buradan özellikle Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik’e, Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanlığına ve Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum; kendilerinden ricam TEDAŞ ile ilgili sorunun biran önce çözülmesidir. Çünkü artık bıçak kemiğe dayandı. Çiftçinin dayanacak gücü kalmadı.” dedi.

“30 Mart’ta yaşanan don olayı fıstık ve hububat ürünlerine ciddi zarar verdi”

Ziraat açısından Şanlıurfa’nın çok zor bir yılı geride bıraktığını, pamuk üreticisinin zarar ettiğini belirten Eyyüpoğlu, “Başta pamuk fiyatları çiftçimizi zor durumda bıraktı. 1 Lira 20 kuruşa mal edilen pamuğun fiyatı 1 Liraya kadar geriledi. Bu durum pamuk çiftçisine büyük zarar verdi. 30 Mart’ta yaşanan don olayı fıstık ve hububat ürünlerine ciddi zarar verdi. Bu yüzden de mağduriyetler yaşandı. Başta fıstık, buğday,  arpa ve mercimek gibi ürünlerin büyük zarar görmesi nedeniyle çiftçi beklediği verimi alamadı.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.