Emekli olduktan sonra üniversiteye başladı

Emekli olduktan sonra üniversiteye başladı

Evli ve dört çocuk babası olan İbrahim Gündoğan 58 yaşından sonra üniversite okuyor. Okumanın yaşının olmadığının canlı örneği olan Gündoğan için okul arkadaşları "seni gördüğümüzde okuma azmimiz artıyor" diyor.

İZMİR - İbrahim Gündoğan Bornova’nın Çiçekli köyünde oturuyor. Evli ve emekli olan Gündoğan 58 yaşında Ege Üniversitesinde sosyoloji okuyor. Kendi değimiyle onun azmi okul arkadaşlarını da etkilemiş. Arkadaşları “Seni görmek bizi çok mutlu ediyor, seni gördüğümüzde okuma azmimiz artıyor” diyorlar. Hatta kendi akrabalarından yaşı kırkların üzerinde olanlar dahi onu gördükten sonra okumayı düşünmeye başlamış.

 

Gündoğan kendisindeki okuma azmini şöyle anlattı: “81 yılında Ege Üniversitesini kazanmıştım. Yurt dışına gittim, ağabeyim oradaydı. Orada tahsilimi yapmak istiyordum. Sosyoloji bölümünü okumaya başladım, fakat birkaç sene sonra sıkıntı yaşadık, maddi sıkıntı. Dolayısıyla okuyamadım, ticaret yaptım ve 30 sene Fransa’da kaldım. Bendeki arzu hep şuydu; ülkeme dönüp tahsilimi yapabilmek. İki sene önce emekli oldum, aynı zamanda af çıktı. Af çıkınca tekrar okuma fırsatı doğdu ve Ege Üniversitesine kaydımı yaptırdım. Sosyoloji bölümü ikinci sınıf bitmek üzere. Evliyim dört tane çocuğum var, ikisi kız, ikisi erkek. Okul çok iyi geçiyor, öğretmenlerimizle, arkadaşlarımızla çok iyi diyaloglarımız var. Okul bitecek diye de korkuyorum.”

 

Okulu meslek endişesi yönünde ele almamak gerekiyor

Emekli olduktan sonra üniversite okuyan Gündoğan, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Okulu meslek endişesi yönünden ele almamak gerekiyor. Maalesef günümüzde ekonomik sıkıntılar insanları buna doğru itiyor. Fakat ben şunu göstermek istiyorum, okul sadece mesleki gelir için okunmamalı aynı zamanda kişinin kendini geliştirmek ve topluma faydalı bir insan olabilmek için araştırmalar yapmak çalışma yapmak için okumalı. Ben de zaten bunun için emekli olduktan sonra vaktim var diyerek belki kendimi yetiştirebilirim ve topluma da faydalı bir şeyler yapabilirim amacıyla üniversiteye gidiyorum ve zevkle de yapıyorum bu işi. Üniversitedeki arkadaşlarımla faydalı bir proje de yaptık. Köyde temizlik yaptık, ağaçlar ektik, fidanlar diktik ve çeşitli yerlere levhalar yerleştirdik. Levhalarda çevreyi temiz tutmayla ve korumayla alakalı uyarılar yazılı. Faydasının olacağını düşünüyorum.” (Yunus Şani - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.