"Etüt merkezlerinin kapatılması negatif bir etkisi olmayacaktır"
Etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitlis İl Milli Eğitim Mehmet Emin Korkmaz, bakanlığın aldığı kararının olumlu olduğunu belirterek, etüt merkezlerinin kendilerine bir faydasının olmadığını belirtti.
687 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeler dahilinde "öğrenci etüt merkezi" ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırıldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitlis İl Milli Eğitim Mehmet Emin Korkmaz, etüt merkezlerinin kapatılmasının negatif bir etkisinin olmayacağını söyledi.
Bitlis'te toplam 6 etüt merkezinin olduğunu belirten Korkmaz, "687 KHK ile öğrenci etüt merkezleri yürürlükten kaldırılmıştır. Bitlis merkezde 2 adet, Tatvan ilçemizde 4 adet olmak üzere toplam 6 adet öğrenci etüt merkezleri bunmaktadır. Bu öğrenci etüt merkezlerinin asıl görevleri, yani kendi yönetmenliklerdeki işlevi, öğretmen kontrolünde öğrencilerin ders çalışmasıdır. Öğrenci çalışırken, kafasına bir soru takılınca veya çözemediği bir soru varsa, kendisine rehberlik yapan öğretmenden soruyla ilgili çözüm önerileri almasıdır." dedi.
Bakanlığın verdiği kararın gerekli olduğunu dile getiren Korkmaz, etüt merkezlerine ihtiyacın olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Bakanlığımız bu etüt merkezlerinin kapanmasına karar verdi. Zaten buna ihtiyaç da yoktu. Çünkü hafta sonu öğrencileri yetiştirme adına her türlü hizmeti veriyoruz. Dershaneler kapanmadan önce dershanelerdeki standart neyse bugün okullarımızda ki standartlarda aynıdır. Sınıflarımız 15-25 kişiliktir. Öğretmenlerimiz birebir ilgileniyor. Öğretmenlerimiz için hafta sonları destekleme ve yetiştirme kursları fiyatları çok cazip. Hem okullarımız fiziki itibariyle çok iyi. Öğretmenlerimizin parasal yönde hiçbir sıkıntısı yok. Talepleri var. Her branşta öğretmen bulabiliyoruz. Velilerin artık çocuklarını etüt merkezlerine göndermelerine hiçbir ihtiyaç yoktur."
Korkmaz, etüt merkezlerinin yönetmenliğin dışına çıktıları için bakanlığın böyle bir tedbir aldığının altını çizerek, 1 Temmuz itibariyle hiçbir etüt merkezi, etüt merkezi olarak hizmet sunamayacağını ifade etti.
Korkmaz, “Şunu belirtmek isterim ki YGS’de son 10 yılın en başarılı dönemindeyiz. Bu da şu demektir; geçen 9 yılda, 8 yılda dershane olmasına rağmen bu anlamda bize çok büyük bir katkısı olmamış. Bakanlığımızın bize verdiği verilerde, son 10 yılın en iyi yerindeyiz. Şu anda çok güzel kurslarla öğrenci yetiştiriyoruz. Onun için etüt merkezlerinin kapatılması negatif bir etkisi bize olmayacaktır. Çünkü bir artısı yok. Hani özel okulların vardır. Özel okulların sayısı çoğaldıkça bunun akademik başarıya etkisi var. Sosyal, kültürel, sportif alanlarda onların kendilerine göre plan ve programları doğrultusunda katkıları oluyor.” diye konuştu.(İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.