"Evde kal" çağrısı Ağrı'da kitap satışlarını arttırdı

"Evde kal" çağrısı Ağrı'da kitap satışlarını arttırdı

Kentte Coronavirus salgını önlemleri kapsamında yetkililerin "evde kal" uyarıları sonrası önlem amaçlı evlerinden çıkmayan vatandaşlar, zamanlarını daha çok kitap okuyarak geçirmeye çalışıyor.

Covid-19 salgınına karşı yetkililerin "evde kal" çağrısına uyan vatandaşlar, vakitlerinin bir kısmını kitap okuyarak geçirmek istemesi üzerine Ağrı'daki bütün kitapçılarda büyük oranda kitap satışları arttı.

Virüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi, tedbirler çerçevesinde birçok işyerinin kapanması, bazı işyerlerinde de çalışma saatlerinin esnetilmesi dolayısıyla eve kapanan Ağrılılar kitap okumaya yöneldi.

Covid-19 salgınından sonra kitaplara büyük bir talebin olduğunu ve bu talebin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden kitabevi sahipleri, insanların bu zaman dilimini teknolojiden kurtulmak için bir fırsata çevirmeleri gerektiğinin altını çizdiler.

Kitabevi sahibi Bünyamin Tanışır, bu süreçte İslami ve bilimsel kaynaklara yönelişin olduğunu belirtti.

"Kitaplara büyük bir talep olmaya başladı"

Salgından dolayı işyerlerinde dezenfekte işlemini gerçekleştirdiklerini ve tavsiye edilen kurallara uyduklarını söyleyen Tanışır, "Dünyada etkili olan Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı dezenfekte işlemi ve sosyal mesafe kuralına riayet ederek gerekli tedbirleri aldık. Evde kal çağrısına uyan ailelerimiz için tedariklerimizi hazırlıyoruz. Tedariklerin en başında gelen tedarik ise ailelerin fertleri ile birlikte kitap okumalarıdır. Ocak ayından beri kırtasiyemizde bütün kitaplarımızı hazır bulundurduk, okullar için soru bankaları, aile büyüklerinin çocukları ile paylaşabilecekleri roman ve diğer kitaplar olmak üzere her kesime uygun geniş yelpazeli kitapları hazır bulundurduk. Bu süreçten itibaren kitaplara büyük bir talep olmaya başladı ve yoğun talep ise bizleri heyecanlandırdı." dedi.

"İnsanlar bilimsel ve İslami kitaplara yöneliyor"

Konuşmasının devamında Tanışır, "Alınan kitapları kategorize ettiğimiz zaman özellikle kitaplara yönelen insanlarımız, bu salgını bilimsel anlamda merak edenler bu alandaki kitapları alıyorlar. Ayrıca İslami kaynakları talep eden insanlarımız ve genellikle sürükleyici kitaplara yönelmiş durumdalar. Bu salgın aynı zamanda teknoloji bağımlılığından kurtulup kitap okumaya yönelmek için de bir fırsat." ifadelerini kullandı.

"Coronavirus'ten sonra kitap satışlarımız yüzde 25 arttı"

Bir diğer kitabevi sahiplerinden Mehmet Kaya ise kitap satışları ile ilgili şunları söyledi:

Coronavirus salgınına karşı evde kalmak isteyen vatandaşlar gelip kitap satın alıyorlar. Virüsten sonra kitap artışlarımız arttı. Sadece kitap satışlarımız değil, akıl oyunları da çok satıyoruz. Okullar tatil olduktan sonra veliler çocukları için hikâye kitapları alıp çocuklarına okutmak istiyorlar. Hikâye kitaplarından sonra veliler ekseriyet tüm derslerin soru bankalarını, konu anlatımlı kitaplar alıyorlar. İlimizde dışarı çıkmaya çekinen vatandaşlarımız farklı zekâ oyunlarını kullanmak istiyorlar, gençler pazıllar alıp kullanıyorlar. Yetişkinler ise genellikle okumak için bu süreçte roman alıyorlar. Coronavirus'ten sonra kitap satışlarımız yüzde 25 oranında arttı.

"Teknolojiye alternatif kitaptır"

Kitap almak için kırtasiyeye uğradığını söyleyen Nurettin Çelebi adlı vatandaş ise evde kalmaya başladıkları süreç içinde çocukların fazlasıyla teknolojiye yönelmesinden dolayı kitap alma mecburiyetinde kaldıklarını ve bu hallerinden memnun olduklarını kaydetti.

Çelebi, "Evde kalıp dışarı çıkamıyoruz, canımız sıkılıyor, çocuklarda gereğinden fazla bilgisayar ve televizyonu yönelince ben de kırtasiyeye roman, hikâye almak için geldim. Esnafımızın tavsiye ettiği kitapları aldım eve götüreceğim. En azından okuyup, kendilerini geliştirsinler çocuklar. Bu sayede teknolojiden de çocuklar uzaklaşmış olacak, teknolojiye fazla yönelmeleri onlar için de çok zararlı, haliyle buna alternatif de kitaplardır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.