FETÖ yargısı mağduru ailelerin adalet arayışı devam ediyor
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, Gökkuşağı Derneğini ziyaret ederek, destek çağrısında bulundu.
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifinden bir heyet, Van'da faaliyet yürüten Gökkuşağı Derneğini ziyaret ederek, destek çağrısında bulundu.
FETÖ tarafından değişik komplo ve kumpaslarla cezaevine konulan mahkûmların aileleri, Gökkuşağı Derneğini ziyaret etti. Gökkuşağı Derneği Başkanı Burhan Adalı ve dernek üyeleri tarafından karşılanan aileler, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak destek ve birlik talebinde bulundular.
Mağdur aileler adına konuşan inisiyatif üyesi Fehmi Balka, FETÖ tarafından çeyrek asırdır çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevinde Müslümanların olduğunu hatırlatarak, MHP tarafından gündeme getirilen ceza indirim tasarısından, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının da yararlanması gerektiğine dikkat çekti.
Ziyarette konuşan mahkûm babası Ahmet Taş, 28 Şubat'tan bu yana hiçbir Müslümanın bu konuda destek olmadığını ifade ederek, yıllardır kapılarının iyi veya kötü çalınmadığını söyledi.
"Ceza veren hakimler şu an FETÖ'den tutuklıu"
Taş, "En büyük üzüntülerimizden biri, 28 Şubat döneminden bu yana hiç kimse tarafından desteklenmedik, hep sahipsiz ve kimsesiz kaldık. 19 yıldır cezaevinde bulunan arkadaşlarımız var, belki günlük ekmeğe muhtaçlar. Buradan Diyarbakır veya Bitlis'e gidip gelmek için artık yol parasını tedarik edemiyoruz. Her zaman söylüyoruz ki Müslümanlar kardeştir ama biz hiç kimseyi yanımızda görmedik. FETÖ darbesini, bütün dünya ve ülkemiz yanlış buldu ama bir yandan bizi de temize çıkardı. FETÖ darbesi yapılmadan önce herkes, biz Müslümanları terör olarak biliyordu ve terör gözüyle bakıyordu. Sadece Van’da 47 kişilik bir dosya vardı. 47 kişiden, 13 kişiye idam verildi. 13 kişiye idam veren hâkimlerden ikisi, şu an FETÖ üyesi olmaktan dolayı tutuklu. Hüküm verenler şu an cezaevinde." dedi.
"38 bayramıdır gözyaşı içerisinde geçiriyoruz"
"Akrabalar ve çevremiz tarafından sürekli terör olarak biliniyorduk ama FETÖ'nün yaptığı darbe bizi terör sayfalarından çıkardı. Eğer biz terör isek FETÖ’cülerin cezaevinde ne işi var?" diye soran Taş, "O zaman onlar terör değiller, eğer onlar terör ise biz değiliz. 19 yıldır bizim çocuklarımız cezaevinde. 38 bayramdır analarımız, kardeşlerimiz, bacılarımız ağlıyor, gözyaşı içerisinde geçiriyoruz. Hiç kimse bizi bir gün sormadı. Bunca yıldır terör örgütü olarak nitelendiriliyoruz. 19 yıldır kardeşim ceza evindedir. Ne bir eylem, yürüyüş ne de ülkede kargaşa çıkaracak her hangi bir adımımız olmadı. Yani bunları görünce bile suçun bitmesi gerekir ama hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Bugüne kadar hiçbir Müslümanı yanımızda bulmadık ama bugün yine size geliyoruz ve destek çağrısında bulunuyoruz. Bize destek olun, içerde olan çocuklar sadece bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz ve ailemiz değil, sizin de ailenizdir. Akrabanız ve sizinle aynı secdeye baş koyan insanlardır. Bugüne kadar onlar sadece inançlarından dolayı tutuklandılar, işkence gördüler. Kimi annesini, babasını, kardeşini ve ailesini görmedi. Yeter bu zulme bir son versinler ve bunun için Müslüman kardeşler olarak arkamızda durun, bize ses olun." diye konuştu.
“Yeniden yargılanma gibi çok doğal ve önemli bir hak isteniyor”
Yusufi ailelerine ellerinden gelen desteği sağlayacağını söyleyen Gökkuşağı Derneği Başkanı Burhan Adalı da şöyle konuştu:
"28 Şubat mağdurları toplumun malını çalmadılar, halka zarar vermediler ve haksızlık yapmadılar. Bunu halka anlatacağız. Bu imtihanın, mağdur aileler için çok çetin geçtiğini biliyoruz. Derneğimiz, Anadolu Platformu olarak Türkiye çapında gündeme gelmesi için sesinizi duyurmaya çalışacağız. Sivil toplum olmak önemli bir görevdir. Siyasi olarak baktığımız zaman, siyasiler bir dönem çalışıp bir hizmet vermeye çalışır ama sivil toplum örgütü olarak sürekli bu işlerle, mağduriyetlerle acı hikâyelerle, sıkıntılar ve toplumun derdi ile sorunlarıyla ilgilenmek zorundasınız. 28 Şubat mağdurları olarak birçok arkadaşımız, çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Hem cezaevinde olan kardeşlerimiz Yusufiler hem de memuriyetlerini yapamayan kardeşlerimiz, kız kardeşlerimiz, bununla ilgili işlerinden atılan birçok insan. Ergenekon Davası'nın sonuçlarına baktığımızda, birçok insan ya işlerine iade edildi ya da birçok insana ciddi anlamda tazminatlar ödendi. Çok doğal ve önemli bir hak isteniyor, yeniden yargılanma hakkı isteniyor. Biz de sivil toplum örgütü, bir yapı ve Gökkuşağı Derneği olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız."
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.