Gaziantep’te ‘Dünden Bu güne Dünya Mustazafları’ paneli
Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle düzenlenen ‘Dünden Bu güne Dünya Mustazafları’ panelinde dünya mazlumlarının çektikleri zulüm ve sıkıntılara dikkat çekildi.
Dünyadaki mustazaf halkaların çektiği acı, mağduriyet ve mazlumiyetlerine dikkat çekmek amacıyla, her yıl 16-23 Mart tarihlerinde çeşitli etkinlik ve programlarla ile düzenlenen ‘Dünya Mustazaflar Haftası’ münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından ‘Dünden Bu güne Dünya Mustazafları’ paneli gerçekleştiridi.
‘Dünden Bu güne Dünya Mustazafları’ paneli girişinde 2014 yılılnda 6-8 Ekimde PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının resimleri başta olmak üzere Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Çeçnistan ve birçok İslam Coğrafyası ile Türkiye’de yapılan askeri darbeler sonucu yaşanan mağduriyetleri konu alan resimler sergilendi.
Özel bir düğün salonunda düzenlenen panele HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı ve İl teşkilatı ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile davetliler katıldı.
Yakup Bilmez Hoca’nın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan panel, İnzar ilahi grubunun Dünya Mustazaflarını konu alan seslendirdiği ezgiler ile devam etti.
Program, daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan’ın selamlama konuşması ile devam etti.
Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan’ın selamlama konuşmasının ardından panele geçildi.
Moderatörlüğünü Araştırmacı-Yazar Emin Özaslan’ın yaptığı panelde Rehber TV programcısı ve Yazar Özkan Yaman, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Hasan Sabaz ve Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan birer konuşma yaptı.
Panelde ilk olarak Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan ‘Mustazaflar ve İlahi Aadlet’ başlığı altında bir konuşma yaptı. Aydoğan, Allah (c.c) zalime boyun eğen Mustazafı sevmediğini belirterek, Mustazafların dünya zalimleri karşısında ayağa kalkması gerektiğini ve Allah (c.c) sevdiği mustazafın zalime baş kaldıran mustazaf olduğunu söyledi.
Daha sonra ise panelde Tv programcısı ve Yazar Özkan Yaman ‘Bediüzzaman ve Mustazaf’ başlığı altında bir konuşma yaptı.
Bediüzzaman’ın sırf İslam dinini yaşadığı ve sürekli İslam dininin hakikatlerini anlattığı için dönemin yetkilileri tarafından hep zulme uğradığını ve yıllarca zindan hayatı yaşadığın belirten Yaman, şu ifadeleri kullandı.
“Bediüzzaman bizim için bir hayat rehberidir. Bediüzzaman bu topraklar için bir ümittir. Ama en önemlisi Bediüzzaman dönemindeki mazlumların ve ondan önce idam edilen nice alimlerin kabul edilmiş duasıdır. Bediüzzaman dönemindeki mazlumların kabul edilmiş duasıdır. Bediüzzaman gönderilmiş bir yardımcıdır. Eğer biz nerede olursak olalım, Bediüzzaman’ı iyi anlayabilirsek ve eserlerini okuyabilirsek inanın bizim için eziyet yoktur. Zindanda olsak, eziyete de uğrasak ve fakirde olsak biz zenginiz. Bediüzzaman’ı anladık isek, biz huzurluyuz, mutluyuz ve mustazaflık baş tacımızdır. Bediüzzaman’ı ve alimleri anladık isek, mustzaflıkta baş üstünedir. Fakirlik de baş üstünedir. Ama onları anlamadık isek, onları okumadık isek, mustazaf değil zenginde olsak alemin padişahı da olsak biz yine zindanda ve eziyetteyiz.”
Panelde son olarak, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Hasan Sabaz ‘Türkiye’de ve Dünyadaki Mustazflar’ başlığı altında yaptığı konuşmasında mustazflarla birlikte aslında müstekbirlerinde tanınması gerektiğine dikkat çekti.
Mustazaflara zulmedenlerin Kur’an’da müstekbir diye isimlendirildiğini belirten Sabaz, Kur’an'da mustazaflar ile müstekbirlerin sürekli karşı karşıya olduğunu söyledi.
İnsanlik tarihi boyunca Hz.Adem’den (a.s) Peygamberimize ve ondan sonra da ve günümüze kadar mustazaflar hep Müslümanlar olduğunu belirten Sabaz, “Musatazaflık ve mazlumiyet sürekli devam etmemiştir. Çünkü bu bir imtihanın gereğidir. Mustazaflardan bahsederken aslında belki de daha çok müstekbirleri işlemek gerekiyor. Müstekbirler tanıtmak gerekiyor. Aslında Kur’an’da birçok yerde mustazaf ile müstekbirler çok iyi tanıtılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Panel Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Ocak’ta Türkiye genelinde Siyer Sınavı’na Gaziantep’ten katılarak dereceye giren 40 kişiye verilen ödüllerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.