Hastane ihmali iddiasıyla yaşam mücadelesi veren genç kızın ailesinden yetkililere çağrı

Hastane ihmali iddiasıyla yaşam mücadelesi veren genç kızın ailesinden yetkililere çağrı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde özel bir hastanede girdiği burun ameliyatında iddialara göre verilen narkoz sonrası bilinci kapanan genç kız, yaklaşık 3 aydır yaşam mücadelesi veriyor.

Bir sivil toplum kuruluşunda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapmaya kendisini adayan üniversite mezunu 27 yaşındaki Büşra Güntaş'ın hayatı, burun ameliyatı için gittiği özel bir hastanede karardı.

İddialara göre Büşra Güntaş, burun ameliyatı için gittiği özel hastanede yapılan narkozun ardından kalbi durdu. Büşra Güntaş, yapılan kalp masajlarının ardından ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Güntaş, burada yapılan müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'daki bir hastaneye kaldırıldı.

75 günü aşkındır şuuru yerinde olmayan Büşra Güntaş, yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.

"Endişe ve şüphelerimiz var"

Genç kızın ağabeyi Ömer Güntaş, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin bu duruma gelmesinde hastanenin ihmalinin olduğunu düşündüklerini belirterek, ilgililerin konuyu hassas bir şekilde araştırmasını istedi.

Kardeşinin burun ameliyatı için gittiği hastanede yaşanan süreci anlatan Ömer Güntaş, "12 Ekim 2021 tarihinden bu yana başlayan bir tedavi süreci var. Kardeşim, Bitlis'in Tatvan ilçesinde küçük bir burun operasyonu için özel bir hastaneye gidiyor. Ameliyat öncesi narkoz veriliyor. KBB doktorunun bana aktardığı bilgilere göre, henüz operasyona başlamadan önce nabzının çok düştüğünü, tansiyonunun 4-6 gibi bir seviyeye geldiğini söyledi. Daha sonra anestezi ekibi olaya müdahil olmuş. Anestezi ekibi hastaya müdahale ederken, kalp masajına başlıyorlar. Kalp masajından yaklaşık 15 dakika sonra hastanın kalbinin çalıştığını, 5 dakikalık kalp çalışmasından sonra 10 dakikalık tekrar kalbinin durduğunu söylediler. Bu müdahale yaklaşık 25 dakika sürüyor. Anestezi doktoruyla yaptığım görüşmede, kalbinin durması esnasında benimle beraber olan dahiliye uzmanı yakınımın monitörde kalbinin ritmiyle ilgili bilgi almak istediği zaman, ne gördüğünü söylediğinde, monitörü okuyamadığını söyledi. Burada monitörü okuyamadığından dolayı kalbe nasıl bir müdahalede bulundular, kalp masajı mı yapılması gerekiyordu yoksa başka bir şekilde müdahale edilmesi mi gerekiyordu ya da cihazda herhangi bir sorun var mıydı? diye endişe ve şüphelerimiz oluştu." dedi.

"Acaba anestezi uzmanı yerine başka bir sağlık personeli mi narkozu uyguladı veya diğer ilaçları o mu verdi?" şüphesini taşıdıklarını dile getiren Güntaş, bunun araştırılmasını istediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.