Abdulhakim SONKAYA
Herkese şimdiden afiyet olsun
Üzerinde yazı bulunan kâğıt ve deri gibi şeylere, içme aracı olan kâseye, yeme aracı olan tepsiye “sahife-Sayfa” adı verilir. “sahife” hem üzerinde yazılan zemin(Beyyine: 3) hem de su içilen, yemek yenilen kaptır.(Zuhruf:71).
Öyle ya sayfalardaki bilgi kalp ve ruha, sahifelerdeki yemek de bedene besindir. İkisinin de temiz olması, lezzetli ve besleyici olması esastır. Hatta ikisinin kerim ve iyi ellerde olması şarttır. Böyle olduğu takdirde besleyici ve lezzetli olarak hem bedene hem de kalbe tatmin sağlarlar
Eğer sayfalardaki yazılı bilgi hakikati ve hikmeti ifade ediyor, onu emin ve temiz eller yazıyorsa o bilgi ruha ve kalbe besindir, lezzet ve mutluluktur. Nasıl ki sahifelerdeki(kaplardaki) yemek temiz ve besinli olduğunda insana güç ve enerji veriyor, hastalıklara ve mikroplara karşı onun bağışıklık sistemini güçlendiriyorsa aynı şekilde sahifelerdeki temiz ve doğru haber de insana ruh verir, mutluluk verir. Onu besleyerek zararlı bilgilere, vesveselere ve şüphelere karşı onun bağışıklık sistemini güçlendirir.
Besin değeri düşük tadı olmayan yemek sadece mideye yüktür. Bunun gibi sayfalardaki haber ve bilgi yalan-yanlış, batıl ve boş ise illettir. Derttir. Zihni daraltır, kalbi köreltir.
İslam altın sahifelerde-kaplarda yemek yemeyi caiz görmez. Demek ki sayfaların yaldızlı olması değil içeriğinin lezzetli, besleyici ve temiz olması esastır. İnsan zihnini besleyici, kötü düşüncelere karşı bağışlılık sistemini güçlendirici haber ve bilgilere muhtaçtır. Bu nedenle bir haberin besin değeri önemlidir.
İnsan, kalıbının ve kalbinin beslenmesine muhtaçtır. İkisi birlikte olduğunda insan her anlamda ruhen ve bedenen sağlıklı olur. Bir gazete matbaada kalıplarla çıkar. Ama iş o ki, bu sayfalara kalpten bir şeyler aksın.
Biz inşallah kendi sahifelerimizde besin değerine ve damak zevkine özen göstereceğiz. Bizim sayfalarımız yemek sofrası olarak kullanılmak için değildir. Ama şayet bu sayfalar sofra niyetine yere serilecek olursa üzerine yemek konulmamalıdır. Zira bu sayfalar bizatihi yemeğin kendisidir. Bizatihi sofradır. Bugün böyle başladık. İnşallah devamı gelir. Herkese şimdiden afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.