"Hiçbir öğrenci istemediği okul ve bölgede okumayacak"

"Hiçbir öğrenci istemediği okul ve bölgede okumayacak"

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitim sistemindeki güncel problem ve gelişmeleri değerlendirdi.

HABER MRK- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, okul kayıtlarıyla ilgili yaşanan sorunlar, okul kayıtlarındaki kayıt parası meselesi ile görevden alınan 7 bin okul müdürü konusu olmak üzere eğitim sistemindeki güncel problem ve gelişmeleri değerlendirdi.

 

Hiçbir öğrenci istemediği okul ve bölgede okumayacak

DES genel merkezinde yaptığı açıklamada, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yerleştirme sonuçları ile ilgili konuşan Avcı, hiçbir öğrencinin istemediği okul veya bölgede okumayacağını belirtti.

 

“Eğitim sistemi kurumsallaşmalı”

TEOG’un yeni bir sınav sistemi olduğu için bazı sorun ve sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Avcı, “Öğrenci ve velilerimiz umutsuzluğa ve strese girmesinler. Sabırla beklesinler. TOEG bu yıl uygulanan yeni bir yerleştirme sistemi olduğu için bazı sorun ve sıkıntılar yaşanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tüm bu sorunları ve şaibeleri çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Hiçbir öğrencimiz istemediği bir okulda ve bölgede okumayacak. Fakat eğitim sisteminde sık sık değişiklik yapmak ve milyonlarca öğrenci ve velimize çile çektirmek kimsenin haddi ve hakkı olmamalı. Eğitim sistemi her şeyiyle artık oturmalı, kurumsallaşmalı.” dedi.

 

Okul kayıt parası sorunu ve zorunlu bağış sorunu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ‘Okullarda hiçbir şekilde okul kayıt parası alınmayacak’ uyarısına rağmen bazı okullarda velilerden kayıt parası yahut zorunlu bağış adı altında para talep edildiğini aktaran Avcı, “Özellikle kendi ilçe yahut bölgesinde olmayan bir öğrenciyi okula kayıt almak için binlerce liralık para talep ediliyor. Bazı okullarda bağış miktarı arttıkça öğrenci daha iyi sınıflara yerleştirilebiliyor. Oysaki ikamet adresi dışındaki okullara öğrenci kayıt ettirmek yasak. Kayıt ücreti de yasak. Her ne ad adı altında olursa olsun okullarda para toplanmasını doğru bulmuyorum. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın okul yöneticileri ile kayıt yaptırmak isteyen velilerimizi karşı karşıya getirmeyecek, okulun güvenlik, temizlik, hizmetli gibi temel ve zaruri ihtiyaçlarını genel bütçeden karşılayacak makul bir çözüm sistemi oluşturmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

7 bin okul müdürünün görevden alınması

Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre alınan kararla 7 bin okul müdürünün görevden alınmasına ilişkin, “Bu sene başında çıkartılan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, 4 yılını doldurmuş olan müdürlerin görevden alınması kararı çıkmıştı.  Buna göre 4 yılını dolduran 16 bin okul yöneticisinden 7 bini, 75 puan altında kaldığı için görevden alındı. Görevden alınan okul müdürü ve alınacak olan okul idarecilerinin dile getirdiği haksızlık, adaletsizlik ve adam kayırma gibi şikâyetlerinin, müdürlükte kadrolaşma iddialarının ve eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümü demokratik, çağdaş ve eşitlikçi bir eğitim sisteminde yatmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.