HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Heniyye'nin cenaze merasimine katıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Heniyye'nin cenaze merasimine katıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Katar'ın başkenti Doha'da, HAMAS lideri Şehid İsmail Heniyye için düzenlenen cenaze merasimine katıldı.

İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta uğradığı suikast sonucu şehid düşen HAMAS lideri İsmail Heniyye için Katar'ın başkenti Doha'da geniş katılımlı bir cenaze merasimi gerçekleştirildi.

Şehid Heniyye için cenaze merasiminin düzenlendiği başkent Doha'daki İmam Abd al-Wahhab Camii'nde Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Birçok ülkeden binlerce Müslümanın katıldığı cenaze namazını, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği kıldırdı.

Dünyadan birçok devlet yetkilisinin de iştirak ettiği cenaze merasimine Türkiye'yi temsilen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze merasiminde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Vekilleri Şahzade Demir, Halef Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları Serkan Ramanlı ile Faruk Dinç de hazır bulundu.

Büyük bir katılımla kılınan cenaze namazının ardından Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği, HAMAS Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal birer konuşma yaptı.

Cenaze merasiminin ardından, Şehid Heniyye'nin naaşı Lusail kentinde bulunan kabristana defnedildi. (İLKHA)
yapicioglu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.