HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Çınar'da

Çınar'a gelen HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Kemalist zihniyetin yıllardır bu ülkeyi sömürdüğüne işaret ederek, “Bunların yaptığı demokratik sahtekârlıktır. Bunun başka bir anlamı yoktur.” diyerek partisini hedef alanlara tepki gösterdi.

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki temasları kapsamında kırsal mahalleleri ve esnafı ziyaret etti. Dinç, ticaretin durumunu, bölgedeki ekonomik gelişmeleri, esnaf ve vatandaşların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

Dinç, esnaf ziyaretinin ardından Çınar İlçe Kaymakamı Zikrullah Erdoğan’ı ziyaret etti. Kaymakam Erdoğan’a “hayırlı olsun” temennisinde bulunan Dinç, Çınar halkının sorun ve sıkıntılarını kendisine iletti.

Dinç, ilçeye bağlı Yuvacık (Yuvaciğê), Başaklı (Hücceti) ve Başalan (Sergelya) kırsal mahallelerini de ziyaret etti. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Dinç, burada tarım, altyapı sorunları ve bölgesel kalkınmaya yönelik çözüm önerileri hakkında konuştu.

“Bu ülkede 1982 Anayasası ile ilgili 21 kere değişiklik olmuş. Yeni bir anayasa yapılması demek sıfırdan anayasa yazmak demektir”

Faruk Dinç, anayasa tartışmaları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Dinç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başkanımız, Anayasa’nın 4’ncü maddesini açık ve net bir şekilde söylüyor. Siz de diyorsunuz ki yeni bir anayasa yapılsın. Şimdi yeni bir anayasa yapılacak ise bu madde kalsın şu madde çıkmasın derseniz bunun adı yeni anayasa olmaz. Bunun adı anayasa değişikliği olur. Zaten bu ülkede 21 kere anayasa değişikliği olmuş. Yeni bir anayasa yapılması demek sıfırdan yazmak demektir. Ama onlar diyorlar ki; benim dediğim bu madde veya şu madde olacak ve sen ona göre bir madde ortaya koyacaksın. Hal böyle olursa bu yeni anayasa olmaz.”

“Bunların yaptığı gerçek bir ifade ile demokratik sahtekârlıktır. Bunun başka bir anlamı yoktur”

Dinç, konuşmasına şöyle devam etti;

“HÜDA PAR dışında başka siyasi partilerden çıkıp bu adaleti savunacak hiç kimse yok mu? Çıkıp gayet doğru ve mantıklı bir şey söylüyorlar diyecek kimse yok mu? Çıkıp siz niye bir toplumun bir kesimin düşüncelerinden dolayı herkesin çocuklarının ve torunlarının düşüncelerine ipotek koyuyorsunuz? Gelecek nesiller de bizim yazdıklarımıza uyacak diyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Çıksınlar bunu ahlaka, insanlığa, ilkeye, hukuka ve kendi inandıkları demokrasiye göre bize anlatıp ifade etsinler. Bunların yaptığı gerçek bir ifade ile demokratik sahtekârlıktır ve bunun başka bir anlamı yoktur. İnşallah biz bildiğimiz doğrularda ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Birilerinin hoşuna gitsin diye biz asla kendi doğrularımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bunların her biri bir taraftan hoplayıp zıplamaya başlasalar da biz bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz memleketimizin düşmanı değiliz. Memleketimize ne faydalı ise biz de onu konuşacağız.”

Yaptığı ziyaretlerde vatandaşların büyük bir ilgiyle karşılanan Milletvekili Dinç’e, HÜDA PAR GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi Vedat Turgut, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Aziz Tekdal, il ve ilçe yönetiminde oluşan heyet eşlik etti.

img-20240918-wa0007.jpg

img-20240918-wa0008.jpg

img-20240918-wa0009.jpg

img-20240918-wa0006.jpg

img-20240918-wa0005.jpg

img-20240918-wa0003.jpg

img-20240918-wa0004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.