HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Anayasada cuntacıların iradesi esas alınacaksa halkın iradesi yok sayılıyordur
HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, "Anayasa yapma sürecinde halkın iradesinin esas alınması gerekir. Anayasa yapma konusunda bile cuntacıların iradesi esas alınacaksa, halkın iradesi yok sayılıyor demektir."
HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Siirt HÜDA PAR İl Başkanlığı'nda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek kentin sorunlarını ve Türkiye'deki yeni anayasa tartışmalarına yönelik partinin duruşunu paylaştı.
Siirt’in yüzde 21’i geçen genç işsizlik oranı ve altyapı sorunlarına dikkat çeken Ramanlı, hayvancılık projelerinin artırılmasını istedi.
Uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz kaldığını belirten Ramanlı, Siirt’in sosyoekonomik sorunlarının çözümünün merkezi hükümetin desteğiyle mümkün olduğunu vurguladı.
Yeni anayasa sürecinin toplumun ihtiyaçlarına yanıt vermesi gerektiğini ifade eden Ramanlı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek halk iradesinin önemine vurgu yaptı."
Siirt’te işsizlik ve gençlerin sorunu
Ramanlı, Siirt’teki işsizlik sorununa dikkat çekerek kentin işsizlik oranlarının bölge ortalamasının çok üzerinde olduğunu ve genç işsizliğin yüzde 21’i geçtiğini belirtti.
Siirt’in bu konuda acil çözümlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ramanlı, “Yeni iş alanlarının oluşturulması, özellikle gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için istihdamın artırılması gerekiyor” dedi. Siirt’in tarım ve hayvancılık sektörlerinde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu alanlarda hayata geçirilen projelerin yetersiz kaldığını belirten Ramanlı, özellikle hayvancılık projelerine öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.
Siirt’in altyapı sorunları
Siirt’teki diğer önemli sorunlardan biri olarak ulaşıma değinen Ramanlı, Botan Barajı'nın yapımıyla birçok köy yolunun sular altında kaldığını ve köyler arasındaki geçişlerin zorlaştığını ifade etti. Bu durumun çözülmesi için bölgede birkaç köprü yapılmasının mümkün olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulunan Ramanlı, ayrıca Siirt’in kentsel dönüşüm projelerinde geri kaldığını söyleyerek, beş mahalleyi kapsayan dönüşümün hâlâ başlamamış olmasının halkta hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.
Uyuşturucu ile mücadelede yetersiz
Batman ve Diyarbakır’da olduğu gibi Siirt’te de uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz kaldığını belirten Ramanlı, “Siirt’in gençlerini uyuşturucu belasından kurtarmak için daha ciddi adımlar atılmalı.” dedi.
Siirt’in sağlık ve altyapı eksiklikleri
Siirt Devlet Hastanesi'ndeki doktor sayısının yetersiz olduğuna dair şikayetleri de gündeme getiren Ramanlı, "Bu konuda vatandaşlarımızdan birçok şikayet alıyoruz. Maalesef Siirt’teki hekim sayısındaki yetersizlik ciddi bir sorun haline gelmiş durumda." dedi.
Ramanlı, ayrıca şehirdeki otopark sorununun büyüdüğüne ve büyük bir alışveriş merkezinin şehir merkezine inşa edilmesinin bu sorunu daha da artırdığına dikkat çekti.
Yeni anayasa tartışmaları
Ramanlı, Türkiye’de gündemde olan yeni anayasa sürecine yönelik de açıklamalarda bulundu.
HÜDA PAR’ın yeni anayasa konusundaki duruşunu belirten Ramanlı, mevcut anayasanın darbe döneminden kalma olduğunu ve bu anayasanın toplumun ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyledi.
"1982 Anayasası bu ülkeye giydirilmiş bir deli gömleğidir" ifadesiyle anayasanın değişmesi gerektiğini savunan Ramanlı, "Yeni anayasa sivil, adil ve temel hak ve özgürlükleri güvence altına almalıdır." dedi.
Yeni anayasa sürecinin tüm kesimleri kucaklayacak ve toplumu birleştirecek şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Ramanlı, anayasa tartışmalarında tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının masada yer alması gerektiğini ifade etti.
Ramanlı, "Anayasa yapma sürecinde halkın iradesinin esas alınması gerekir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Anayasa yapma konusunda bile cuntacıların iradesi esas alınacaksa, halkın iradesi yok sayılıyor demektir." dedi.
Ramanlı, yeni anayasanın toplumsal mutabakatı sağlayacak, demokratik ve çoğulcu bir yapıya sahip olması gerektiğini belirterek, HÜDA PAR’ın bu sürece katkı sağlayacağını söyledi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.