HÜDA PAR'dan gözaltına alınan Muhsine Topaloğlu açıklaması

HÜDA PAR'dan gözaltına alınan Muhsine Topaloğlu açıklaması

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan güvenlik güçlerince Muhsine Topaloğlu'nun haksız ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Medine'de sosyal medya hesabı üzerinden Filistin direnişine desteğini bildiren bir paylaşımda bulunduğu için tutuklanan Türkiye vatandaşı Muhsine Topaloğlu'nun 23 gündür gözaltında tutulmasına tepki göstererek; Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı sorumluluk almaya davet etti.

Umre ziyareti için özel bir turizm şirketiyle Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Muhsine Topaloğlu'nun Suudi Arabistan güvenlik güçlerince haksız ve keyfi bir şekilde gözaltına alınması ile ilgili HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı olarak hem Türkiye'de hem de Suudi Arabistan'da olayın yakın takipçisi olduğumuzu bildirirken ibadet ve özgürlük hakkı elinden alınan Muhsine Topaloğlu'nun bir an önce hürriyetine kavuşması için Dışişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığını sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

"19 Temmuz 2024 tarihinde umre ziyareti için özel bir turizm şirketiyle Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Muhsine Topaloğlu (24) Suudi Arabistan güvenlik güçlerince haksız ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmıştır.

Muhsine Topaloğlu Medine'de iken 21 Temmuz günü sosyal medya (İnstagram) hesabından Mescid-i Nebevi'nin fotoğrafını, 'Filistin'de direnişe devam, mücahitlere selam' mesajıyla paylaşmış ve paylaşımına turizm şirketinin sosyal medya hesabını da etiketlemiştir. Aynı gün saat 23.00 sularında hem turizm firmasında görevli rehber hem de Muhsine Topaloğlu Suudi Arabistan güvenlik güçlerince gözaltına alınmıştır.

Tur rehberi yapılan sorgulama sonrası serbest bırakılırken Muhsine Topaloğlu'nun tutukluluğu devam etmektedir. Muhsine Topaloğlu'nun babası Türkiye'nin Cidde Konsolosluğu ile irtibata geçmiş ancak konsolosluk, güvenlik gerekçesiyle Muhsine Topaloğlu'nun tutukluluğunun devam ettiği bilgisini aktarmıştır.

Gözaltı tarihinden bu yana hiçbir şekilde Muhsine Topaloğlu'ndan haber alamayan ailesi ve yakınları Muhsine Topaloğlu'nun hayatından endişe duymakta ve mağduriyetin bir an önce yetkili organlar eliyle çözüme kavuşturulmasını istemektedir.

Terör rejimi israilin soykırımlarına dünyanın her tarafından tepkiler, protestolar, kınamalar gelirken kutsal topraklardaki bu uygulamaları ile adeta siyonist çetenin korumalığını üstlenen Suudi yönetimini, takındığı hukuksuz ve keyfi tutumundan dolayı kınıyoruz.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı olarak hem Türkiye'de hem de Suudi Arabistan'da olayın yakın takipçisi olduğumuzu bildirirken ibadet ve özgürlük hakkı elinden alınan Muhsine Topaloğlu'nun bir an önce hürriyetine kavuşması için Dışişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığını sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.