HÜDA PAR’ın eğitim alanındaki tespitleri STK’lara anlatıldı
HÜDA PAR tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nun paylaşıldığı Adana’daki STK’lar, çalışmayı faydalı bulduklarını belirttiler.
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’ndaki tespit, değerlendirme ve önerilere, Adana’daki sivil toplum kuruluşlarından tam destek geldi.
Raporun özetini inceleyen STK temsilcileri, Müslüman halkın inançlarını dikkate alan bununla birlikte öğrencileri daha erken yaşlarda donatarak hayata hazırlayıp meslek sahibi yapacak bir eğitim sistemi oluşturulması gerektiğini söylediler.
Adana’daki STK, yazar ve kanaat önderlerini ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz, partileri tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’ndaki tespit, değerlendirme ve önerilerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
İlk olarak Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli’yi ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nun özetinin yer aldığı kitapçığı kendisine takdim etti.
HÜDA PAR’ın konuyla ilgili çalışmasını detaylarıyla anlatan Yavuz, kitaplarda yer verilen bazı resim ve içeriklerin çocuklar açısından sakıncaları olduğunun altını çizdi. Müslümanların inanç ve örfüne uymayan dayatmalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, ayrıca ülke halkının kardeşliğini bozacak ırkçı söylemlerin de bu kitaplardan çıkartılmasını istediklerini söyledi.
Kısa sürede kaliteli eğitim
HÜDA PAR’ın yaptığı bu çalışmayı önemli bulduğunu ifade eden ADYAR Başkanı Tepeli, raporu inceleyeceğini kaydetti. Uzun yıllar süren niteliksiz eğitim sisteminin mutlaka ıslah edilmesi gerektiğini ifade eden Tepeli, “İlkokul, ortaokul ve lise çok uzun yıllar sürüyor. Bir genç ancak 20 yaşında üniversiteye başlıyor. Okul askerlik derken 30’una gelen gençlerimiz iş hayatına çok geç atılıyor.” diye eleştirisini dile getirdi.
İlkokul, ortaokul ve lise döneminin nitelikli eğitimle birlikte kısaltılabileceğini bununla birlikte gençlerin daha erken dönemde üniversite okuyarak iş hayatına atılabileceğini belirten Tepeli, aksi halde işsiz gençlerle dolan ülkede sıkıntıların artacağını söyledi. ADYAR Başkanı Tepeli, HÜDA PAR’ın hazırladığı raporun eğitim alanında faydalı olacağına inandığını söyledi.
“Eğitim müfredatında inanç ve ahlak hususlarına riayet edilmeli”
HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz’un ziyaret ettiği Yazar Mustafa Ökkeş Evren de çalışmanın faydalı ve isabetli olduğunu ifade etti. Eğitim müfredatının, çocuğun eğitim hayatıyla birlikte sosyal hayatını da etkileyerek yönlendiren bir unsur olduğunu belirten Evren, bu konulara çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Şiir, öykü, hikaye, roman ve Hz Muhammed’in (SAV) hayatının anlatıldığı bir çok kitabı bulunan Evren, öğrencilere verilecek eğitim müfredatında inanç ve ahlak hususlarına riayet edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.
“HÜDA PAR, yapıcı bir çalışmaya imza atmış”
Yavuz’un ziyaret ettiği kitap yayımcısı Muhyeddin Yıldırım da HÜDA PAR’ın müfredat konusundaki tespitlerinin yerinde olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığınca mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi. Yıldırım, raporda tüm sınıfların kitaplarının sayfa sayfa incelenerek madde madde tespitler yapılmış olmasının ve ardından öneri sunulmasının yapıcı bir çalışma olduğunu vurguladı.
Adana’daki STK, yazar ve kanaat önderlerine tek tek giderek HÜDA PAR’ın Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nu anlatmayı planladıklarını ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, İslam inanç ve ahlakıyla toplumuna faydalı bir gençliğin yetişmesi için aralıksız çalışacaklarını söyledi.
Ziyaretlerinde Yasin Börü ve arkadaşlarının Ankara’da görülen davasının da gündeme geldiğini sözlerine ekleyen Yavuz, STK’ların bu davaya sahip çıkmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi. Çok sayıda STK ve avukatın, 25 Kasım’a ertelenen duruşmaya katılmak için hazırlık yaptığını belirten Yavuz, Adana’dan Ankara’ya gidecekler için otobüs tutmayı planladıklarını söyledi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.