İran, siyonist İsrail'e yüzlerce füze fırlattı

İran, siyonist İsrail'e yüzlerce füze fırlattı

İran, siyonist işgal rejimine karşı geniş kapsamlı füzeli operasyon başlattı.

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre Devrim Muhafızları, işgal altındaki topraklara yönelik füzeli operasyon birkaç dakika önce başladı.

Yakında İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun bu konuyla ilgili duyurusunun yayınlanacağı bildirildi.

Öte yandan bazı füzelerin Demir Kubbe'yi aşarak Tel Aviv'e düştüğü bildirildi.

Devrim Muhafızlarından yapılan açıklamada, "Şehitler İsmail Heniyye, Seyyid Hasan Nasrallah ve Şehit Nilfuraşan'ın şehadeti üzerine işgal altındaki toprakların kalbini hedef aldık. Siyonist rejimin İran'ın operasyonlarına tepki göstermesi halinde ezici saldırılarla karşı karşıya kalacak." denildi.

İran'dan bu akşam saatlerinde yüzlerce füzenin fırlatıldığı, bazı füzelerin Tel Aviv'e düştüğü açıklanmıştı.

İran'ın Birleşmiş Milletler misyonundan yapılan açıklamada, "siyonist rejimin İran vatandaşlarını ve çıkarlarını hedef alan ve İran İslam Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğine saldıran terör eylemlerine karşılık İran'ın hukuki, mantıklı ve meşru tepki" verdiği belirtildi.

Açıklamada, siyonist rejimin yeni bir tepki ve bir kötülük yapması durumunda bir sonraki iran operasyonunun daha yıkıcı olacağı vurgulandı.

İran Devrim Muhafızları, bu akşam işgal altındaki topraklardaki siyonist hedeflere yönelik onlarca füzeli operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

Devrim Muhafızları, operayonların HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehadetine misilleme olarak yapıldığını bildirmişti.

Bu arada İran'dan yaklaşık 500 füzenin işgal rejimine doğru fırlatıldığı çoğu füzenin Demir Kubbe'yi aşarak hedefine ulaştığı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Devrim Muhafızları Ordusu'nun siyonist rejimi yüzlerce füzeyle hedef alımasının ardından sosyal medya platformu X hesabından paylaşımda bulundu.

Pezeşkiyan, şunları kaydetti:

"Meşru haklar doğrultusunda, İran ve bölge için barış ve güvenlik amacıyla, siyonist rejimin saldırılarına karşı kesin bir yanıt verildi. Bu eylem, İran'ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak içindi. Netanyahu bilsin ki, İran savaş yanlısı değil, ama her türlü tehdide karşı kararlı bir şekilde durur. Bu, sadece gücümüzün bir köşesi; İran ile çatışmaya girmeyin."

İran Devrim Muhafızları bu akşam, işgal altındaki topraklara yönelik yoğun bir füze operasyonu başlattı.

İran medyasına göre yaklaşık 500 füze fırlatıldığı, bunların balistik füzeler olduğu ve Tel Aviv ile işgalin birçok noktasına düştüğü bildirildi.

Devrim Muhafızları, füze operasyonunun şehitler İsmail Heniyye ve Hasan Nasrallah'ın şehadetlerine misilleme olarak gerçekleştiğini, işgalin karşılık vermesi halinde daha büyük bir tepki vereceklerini kaydetti.

Devrim Muhafızları, bu akşam yüzlerce füze ile işgal rejimine yönelik başlattıkları operasyona ilişkin ikinci bir açıklama yaptı.

Devrim Muhafızları, "Gerçek Vaat 2" operasyonunun, meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Önceki bildirinin devamı olarak; İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun evlatları, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri ve askeri komutanların verdiği sözlere dayanarak, diğer silahlı kuvvetlerin yardımıyla 'Gerçek Vaat 2' operasyonunu 'Ya Resulallah (SAV)' parolasıyla başlattı. Bu operasyon kapsamında, işgal altındaki topraklardaki stratejik merkezler, İran İslam Cumhuriyeti'nin evlatları tarafından üretilen füzelerle hedef alındı.

Operasyon sırasında, bazı hava üsleri ve radar merkezleri, özellikle direniş liderleri, Şehit Dr. İsmail Heniyye ve Lübnan Hizbullah lideri Şehit Seyyid Hasan Nasrallah ile Hizbullah, Filistin İslami Direnişi ve Devrim Muhafızları komutanlarına yönelik suikast planlarının yapıldığı merkezler vuruldu.

Bu bölge, en gelişmiş ve yoğun hava savunma sistemleriyle korunmasına rağmen, atışların yüzde 90'ı başarıyla hedeflerini vurdu ve siyonist rejim, İran İslam Cumhuriyeti'nin operasyonel ve istihbarat üstünlüğünden korkuya kapıldı.

Bu operasyon, meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Düşmanın yapacağı her türlü aptallık, yıkıcı ve pişman edici bir karşılık bulacaktır."

İran Dışişleri Bakanlığı, Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İsrail'e karşı gerçekleştirdiği ''Gerçek Vaat 2'' adlı misilleme operasyonuyla ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, Siyonist israilin İran'ın ulusal egemenliğini ihlal etmesine ve aynı zamanda HAMAS lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah ve Devrim Muhafızları komutanı Abbas Nilfuruşan'a yapılan terör saldırılarına yanıt olarak işgal rejiminin askeri ve güvenlik noktalarına bir dizi füzeli operasyon düzenlendiği aktarıldı.

İran'ın operasyonunun, meşru müdafaa hakkı doğrultusunda yapıldığı ifade edilen açıklamada, ''İran'ın uzun süren itidalli tutumundan sonra meşru savunma hakkına başvurması, ülkemizin bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik sorumlu yaklaşımını göstermektedir.'' denildi.

Açıklamada, ''İran ülkeyi savunma yönünde daha fazla savunma tedbiri almaktan çekinmeyecektir.'' ifadesi kullanıldı.

Savunma Bakanı Nasirzade: "Operasyon tam bir başarı ile gerçekleştirildi"

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Aziz Nasirzade, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Siyonist rejime karşı operasyonunu cesurca ve kahramanca olarak nitelendirerek, “ Bu operasyon, düşmanın hedeflerine ve savunma sistemlerine göre çeşitli füze ürünlerimizle tam bir başarı ile gerçekleştirildi” dedi.

Nasirzade, "Operasyonumuz meşruydu ve uluslararası hukuka uygundu ama rejimin maceracılığı devam ederse bundan sonraki operasyonlarımız çok daha ağır olacaktır." ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Nasirzade, "Bu, Şehit İsmail Heniyye suikastına karşı bir operasyondu ancak Siyonist rejimin karşılık vermesi durumunda İran'ın da ciddi yanıt verme ihtimali var." Diye ekledi.

Cevad Zarif: "Savunma hakkı"

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif sosyal medya hesabından İngilizce olarak İran'ın Siyonist rejime karşı düzenlediği saldırısı hakkında bir mesaj yayınladı.

Zarif, mesajında şunları kaydetti:

"İran'ın, israilin İran topraklarına ve vatandaşlarına yönelik tekrarlana saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı doğaldır. israilin devam eden provokasyonlarının ve gerilimi tırmandırmasının tüm sonuçlarından yalnızca İsrail ve müttefikleri sorumludur."

Galibaf: "Düşmanın tehditlerine karşı beklenmedik yanıtlar tasarlandı"

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İran'ın işgal rejimine düzenlediği Gerçek Vaat 2 Operasyonau'na ilişkin, "Saldırganlara İran'ın gücünün yalnızca bir köşesi gösterildi; Düşmanın tehditlerine karşı beklenmedik yanıtlar tasarlandı. Eğer sizin (İsrail) için neyin hazırlandığını bilseydiniz, gururlu İran tehdidini şu anda durdururdunuz." değerlendirmesinde bulundu.

(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.